Το βράδυ της Πέμπτης (23/11), εκατοντάδες Αμερικανοί γιόρτασαν την Ημέρα των Ευχαριστιών, μια ημέρα όπου οι οικογένειες μαζεύονται γύρω από γιορτινά τραπέζια, τρώνε και εκδηλώνουν την ευγνωμοσύνη τους για οτιδήποτε σκεφτεί ο καθένας. Στα τραπέζια τους, μπορεί να βρει κανείς όλων των ειδών τα φαγητά, όπως κλασική γεμιστή γαλοπούλα, το γνωστό mac n’ cheese, όπως και πουρέ πατάτας.

Η καλοπέραση, όμως, κρατά μέχρι να δράσουν όλα αυτά τα φαγητά. Έτσι, ενώ η σημερινή Παρασκευή είναι παγκοσμίως, πλέον, η «Black Friday», για τους υδραυλικούς των ΗΠΑ είναι μια από τις χειρότερες μέρες του χρόνου. |Σήμερα για αυτούς, είναι η «Brown Friday», και είναι εύκολο να μαντέψετε γιατί. Αφού οι Αμερικανοί έχουν φάει τη γαλοπούλα με τη γέμιση και όλα τα υπόλοιπα συνοδευτικά, οι τουαλέτες τους είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα με το nypost.com και τις πληροφορίες που αντλεί από το Yelp, κατά την «Brown Friday», η οποία είναι η επόμενη μέρα της Ημέρας των Ευχαριστών (ή Thanksgiving), παρατηρείται μια κατακόρυφη αύξηση των ανθρώπων που αναζητούν στο διαδίκτυο για υδραυλικούς «έκτακτης ανάγκης». Έχοντας φάει μεγάλες ποσότητες γαλοπούλας, οι Αμερικανοί σπεύδουν, την επόμενη μέρα, να καλέσουν τους υδραυλικούς για να… τους ξεβουλώσουν τις τουαλέτες.

Επιπλέον, το Yelp δεν έμεινε μόνο σε αυτή την πληροφορία, αλλά έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις τοπ 30 πόλεις των ΗΠΑ, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις τουαλέτες τους. Η πόλη που κερδίζει στη μάχη της «βουλωμένης τουαλέτας», καθώς πραγματοποιεί τις περισσότερες αναζητήσεις σε υδραυλικά προβλήματα, είναι το Πόρτλαντ. Εκεί, παρατηρείται αύξηση των 23% σε τέτοιες αναζητήσεις, το επόμενο πρωινό του Thanksgiving.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η Βιρτζίνια, η οποία παρουσίασε 22% αύξηση στα υδραυλικά προβλήματα. Μετά, είναι το Ράλεϊ στη Βόρεια Καρολίνα, με 21% αύξηση, ενώ το Τζάκσονβιλ ακολουθεί με 18% αύξηση στις αιτήσεις.

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται πολύ χαμηλά στη λίστα, καθώς κατατάχθηκε στη θέση 30 με τις περισσότερες αναζητήσεις για υδραυλικό έκτακτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει πως είτε η Νέα Υόρκη δεν τηρεί, πλέον, το έθιμο με τα μεγάλα και γεμάτα με φαΐ τραπέζια, είτε έχει πολύ καλό αποχετευτικό σύστημα.

Γαλοπούλα

Τέλος, στο ίδιο μέσο αναφέρεται πως, εκτός από τις τουαλέτες, οι υδραυλικοί των ΗΠΑ καλούνται να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα που προκύπτουν στις κουζίνες των Αμερικανών, κατά τη διάρκεια της «Brown Friaday». «Οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο στην κουζίνα, κατά την προετοιμασία των γευμάτων της Ημέρας των Ευχαριστιών», είπε η ειδικός της εφαρμογής Yelp, Tara Lewis.

Για να προληφθεί αυτή η κατάσταση, η ίδια προτείνει να καθαρίζουμε σχολαστικά τα πιάτα, πριν τους ρίξουμε νερό και παρασυρθούν υπολείμματα στον νεροχύτη. «Σιγουρευτείτε πως έχετε καθαρίσει καλά τα πιάτα πριν τα βάλετε στον νεροχύτη ή στο πλυντήριο πιάτων», είπε η ίδια.

Παρακάτω ακολουθούν οι 10 πόλεις που κερδίζουν στο «Brown Friday», με τις περισσότερες αναζητήσεις σε προβλήματα αποχετευτικού συστήματος:

  1. Πόρλταντ
  2. Βιρτζίνια
  3. Ράλεϊ
  4. Ιντιανάπολις
  5. Τζάκσονβιλ
  6. Σακραμέντο
  7. Βοστώνη
  8. Νέα Ορλεάνη
  9. ΜΙλγουόκι
  10. Φοίνιξ