Σεισμός ξύπνησε νωρίς σήμερα το πρωί πολλούς στην Αττική, με το μέγεθος να υπολογίζεται στα 3,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση. Ο σεισμός έγινε στις 6:33 το πρωί με επίκεντρο 8 Χλμ. ΒΒΑ της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 13 χλμ.

«Παρασκευή και 13 σήμερα» και «έτσι ξεκινάει μια Παρασκευή και 13 στην Ελλάδα το 2023», είναι κάποια σχόλια στο Twitter για τον σεισμό. «Φλέρταρα με την ανακοπή», «Άσε μας να κοιμηθουμε μισή ώρα ακόμα ρε βλαμμενο» και «Τον υπολογίζω περίπου 14 ρίχτερ», γράφουν άλλοι.

Πάντως ο καθηγητής Ευθ. Λέκκας τόνισε πως το επίκεντρο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, ανοιχτά του Δασκαλιού στη θαλάσσια περιοχή που δεν είναι υψηλής σεισμικότητας, αλλά εμφανίζει μια διέγερση τις τελευταίες μέρες. «Δεν είναι περιοχή ανησυχίας, αλλά επειδή είναι πολύ κοντά στην Αττική και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Ο ίδιος είπε ότι άλλη τρία χιλιόμετρα την ίδια ώρα καταγράφηκε και άλλη δόνηση ίδιου μεγέθους ανοιτά της Αστυπάλαια σε μεγάλο εστιακό βάθος. Σημείωσε πως οι δυο δονήσεις δεν σχετίζονται και επίσης δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Δείτε ορισμένα σχόλια…