Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί που έμειναν εκτός Βουλής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Παρόλα αυτά δεν το έβαλαν κάτω.

Αρκετοί πρώην υπουργοί αλλά και πρωτοκλασάτα ονόματα της πολιτικής σκηνής αποτραβήχτηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας και επέστρεψαν στις παλιές και γνώριμες δουλειές τους, τις οποίες είχαν εγκαταλείψει για να αφιερωθούν στις υποχρεώσεις που συνοδεύουν το βουλευτικό αξίωμα.

Λίγοι από αυτούς σκοπεύουν να επανέλθουν στην πολιτική, άλλοι φαίνεται πως έχουν βρει τη χρυσή τομή και συνδυάζουν πολιτική και καριέρα και άλλοι ετοιμάζονται να ανοίξουν πανιά για νέους επαγγελματικούς ορίζοντες.

Γιώργος Κουτρουμάνης

Συμβουλές κοινωνικής ασφάλισης προσφέρει ο Γιώργος Κουτρουμάνης. Ο πρώην υπουργός Εργασίας διατηρεί γραφείο στην Ασκληπιού με την επωνυμία «Συμβουλευτική Κουτρουμάνης και Συνεργάτες» και θεωρείται ένας από τους λίγους καλούς γνώστες του ασφαλιστικού συστήματος.

Σπύρος Κουβέλης

Ο Γιώργος Παπανδρέου τον γνώρισε ως επικεφαλής προγραμμάτων αειφόρου ανάπτυξης στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ πιο παλιά ήταν επικεφαλής του τομέα Προστασίας Περιβάλλοντος της οργάνωσης WWF. Ο υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, Σπύρος Κουβέλης, είχε πολυσχιδή δράση και πριν εμπλακεί στην πολιτική κι έτσι τώρα που έχει απομακρυνθεί από την πολιτική έχει άπλετο χρόνο να ασχοληθεί με το αντικείμενό του. Σήμερα «τρέχει» μία συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα οικονομικής και αειφόρου ανάπτυξης, ενέργειας, καινοτομίας και ποιοτικών προϊόντων και παραμένει σύμβουλος στα Ηνωμένα Έθνη σε προγράμματα περιβαλλοντικά.

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μπορεί να έχασε την έδρα του στη Βουλή, αλλά επέστρεψε στην έδρα του καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα ξεκίνησε συνεργασία ως αρθρογράφος στα «Νέα» με δική του στήλη δύο φορές την εβδομάδα. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, πάντως, παραμένει ενεργός πολιτικά, αφού διατηρεί το πολιτικό γραφείο του στον Πειραιά.

Οδυσσέας Βουδούρης

Ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. Οδυσσέας Βουδούρης είναι ενταγμένος πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική κίνηση «Κοινωνία Πρώτα». Δεν κατάφερε να εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, κι έτσι επέστρεψε στη βασική του εργασία που δεν είναι άλλη από αυτή του χειρουργού. Ο κ. Βουδούρης ειδικεύεται στη λαπαροσκοπική χειρουργική αλλά οι περισσότερες επισκέψεις που δέχεται έχουν να κάνουν με περιστατικά βαριάς μορφής παχυσαρκίας.

Πύρρος Δήμας

Ο έλληνας Ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του ως προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ενώ είναι και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών από το 2005. Παράλληλα, ασχολείται με τον δικό του αθλητικό σύλλογο, με την ονομασία «Πύρρος Δήμας», που ίδρυσε τον Δεκέμβριο του 2009 στην Κατερίνη Πιερίας και μεράκι του από εδώ και πέρα είναι η περαιτέρω ενίσχυση του αθλήματος και κυρίως η ανάδειξη νέων ταλέντων στην άρση βαρών.

Φίλιππος Σαχινίδης

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, άλλαξε τελευταία στιγμή ψηφοδέλτιο και έθεσε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπανδρέου. Τελικά δεν εξελέγη στη Λάρισα κι έτσι επέστρεψε στο γραφείο του στο κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Διεύθυνση Μελετών.

Γιάννης Μιχελάκης

Στα παλιά του λημέρια επιστρέφει και ο Γιάννης Μιχελάκης που συμπληρώνει 32 χρόνια στη δημοσιογραφία, με διευθυντικές θέσεις σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς όπως το Mega και ο Ant1 αλλά και σε πολλές εφημερίδες. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, έχει ήδη δεχθεί αρκετές προτάσεις για επιτελική θέση τις οποίες επεξεργάζεται.

Πάνος Παναγιωτόπουλος

Δεν εξελέγη στη Β’ Αθηνών κι έτσι πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την δικηγορία και τη δημοσιογραφία. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σκοπεύει να ξανανοίξει το δικηγορικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει την καθημερινή εκπομπή «Χώρα Εν Καμίνω» στο Kontra Channel.

Μιχάλης Ταμήλος

Ο Μιχάλης Ταμήλος μπορεί να μην εξελέγη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αλλά δεν χρειάστηκε να μετακομίσει και πολύ μακριά. Άλλαξε απλώς όροφο. Έφυγε από τον 3ο όροφο όπου βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο στα Τρίκαλα και ανέβηκε στον 4ο όροφο όπου στεγάζεται το γραφείο του ως πολιτικού μηχανικού. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό χώρο από το 1990 κι έτσι τώρα ήρθε η ώρα να ξαναπιαστεί με το αντικείμενό του και ξαναρχίζει τις μελέτες και τις κατασκευές ιδιωτικών έργων.

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Στην Ιατρική επέστρεψε ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Εύβοια. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ είναι χειρουργός θώρακος και αγγείων και ανανέωσε τη συνεργασία του με την Κεντρική Κλινική Αθηνών ενώ άνοιξε ξανά το ιατρείο του στη Χαλκίδα.

Ιορδάνης Τζαμτζής

Στα κτήματά του επέστρεψε ο Ιορδάνης Τζαμτζής που έχασε την έδρα στην Πέλλα. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ ανέβηκε ήδη στο τρακτέρ και έπιασε δουλειά στα χωράφια του. Έχει 27 στρέμματα με ροδάκινα και τώρα σκέφτεται να γίνει και ελαιοπαραγωγός.

Παύλος Βογιατζής

Ο Παύλος Βογιατζής, πρώην βουλευτής Λέσβου με τη ΝΔ, επέστρεψε στην παλιά του δουλειά, αυτή του ελαιοπαραγωγού. Ο κ. Βογιατζής έχει 200 στρέμματα τα οποία και καλλιεργούσε από το 1979 μέχρι το 2000.

Άντζελα Γκερέκου

Εκτός Κοινοβουλίου βρέθηκε και η Άντζελα Γκερέκου. Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την απόφασή της να μεταπηδήσει από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ σε εκείνο της ΝΔ, έχασε την έδρα στην Κέρκυρα. Πληροφορίες την θέλουν να είναι σε συζητήσεις αυτήν την περίοδο σχετικά με θέματα Πολιτισμού.

Γιώργος Καλαντζής

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής (ΝΔ) μπορεί να έχασε την έδρα του στην Καβάλα, αλλά δεν έμεινε ξεκρέμαστος αφού διατηρεί ένα φαρμακείο εδώ και αρκετά χρόνια στο οποίο και επέστρεψε.

Θάνος Μωραΐτης

Ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης άφησε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για χάρη του Γιώργου Παπανδρέου θέτοντας υποψηφιότητα στη Β’ Αθηνών, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής. Έτσι ετοιμάζεται να ξαναστήσει τη διαφημιστική εταιρεία που είχε μέχρι το 2004 ενώ προσανατολίζεται να οργανώσει μία συμβουλευτική εταιρεία που θα ασχολείται και με την επικοινωνία και με το μάρκετινγκ που είναι και το αντικείμενο σπουδών του.

Μιχάλης Κασσής

Χωρίς δουλειά δεν έμεινε ο Μιχάλης Κασσής. Ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ έχει δύο στρωμένες δουλειές. Η πρώτη είναι η τεχνική εταιρεία που έχει από το 1983 με την επωνυμία «Μηχανολογική» και δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα με δημόσια και ιδιωτικά έργα και η δεύτερη έχει να κάνει με τον κτηνοτροφικό τομέα αφού έχει τρία ορνιθοτροφεία.

Χρήστος Αηδόνης

Στο τραγούδι το… γύρισε ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Αηδόνης όταν έχασε την βουλευτική του έδρα. Ο κ. Αηδόνης γράφει μουσική και στίχους αλλά δεν τραγουδάει ο ίδιος παρά μόνο σε παρέες. Ασχολείται με έντεχνο, λαϊκό και το ελαφρολαϊκό τραγούδι και όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του θα ήταν τιμή του κάποια στιγμή να ερμηνεύσουν κάποια από τα κομμάτια του καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Πασχάλης Τερζής αλλά και άλλοι.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης μπορεί να εξελέγη βουλευτής της ΝΔ, αλλά αποφάσισε ταυτόχρονα με τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα να ασχοληθεί με την δικηγορία. Έτσι επισκέπτεται συχνά στο δικηγορικό γραφείο του στη Σόλωνος και ασχολείται και πάλι με το διοικητικό δίκαιο και τα υπομνήματα.

Το πρωί στη Βουλή το βράδυ στο σανίδι

Η αγάπη τους για το θέατρο και την υποκριτική δεν εξανεμίστηκε μόνο και μόνο επειδή εξελέγησαν βουλευτές στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Δεν είναι λίγοι οι έλληνες βουλευτές που το πρωί κάθονται στα βουλευτικά έδρανα και το βράδυ ανεβαίνουν στο σανίδι. Καταφέρνουν να συνδυάζουν την υποκριτική με το κοινοβουλευτικό έργο, έχουν πολλή όρεξη για δουλειά και κανείς από αυτούς δεν σκέφτηκε ούτε για μία στιγμή να αφήσει το θέατρο για την πολιτική. Έτσι δραστηριοποιούνται παράλληλα και με απόλυτη επιτυχία και στους δύο χώρους.

Άννα Βαγενά – Νίκος Ορφανός

Η Άννα Βαγενά εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Λάρισας. Η λαρισαία ηθοποιός συνεχίζει να εργάζεται στο θέατρο, που τόσο αγαπά κι έτσι κάθε σαββατοκύριακο, έως τις 5 Απριλίου, πρωταγωνιστεί στον «Γάμο», το γνωστό έργο της Βάσας Σολωμού-Ξανθάκη. Και τα σχέδιά της δεν σταματάνε εδώ. Μαζί με τον Νίκο Ορφανό, που είναι επίσης βουλευτής με το Ποτάμι, θα ανεβάσουν «Το Μπουφάν της Χάρλεϊ» και τον «Μάκη» του Βασίλη Κατσικονούρη.

Παύλος Χαϊκάλης

Ο Παύλος Χαϊκάλης είναι ένας από τους αγαπημένους έλληνες ηθοποιούς με σημαντικές δουλειές τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων από το 2012 στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής, δεν σκέφτηκε ποτέ να εγκαταλείψει τη μεγάλη καριέρα του στο θέατρο και την τηλεόραση. Φέτος, από την αρχή της τηλεοπτικής σεζόν, πρωταγωνιστεί στο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Συμμαθητές», για το οποίο θα συνεχιστούν τα γυρίσματα μέχρι το καλοκαίρι. Παράλληλα ετοιμάζει για τον ερχόμενο χειμώνα μια καινούργια κωμωδία, σε κεντρικό θέατρο των Αθηνών.

Ελένη Γερασιμίδου

Η Ελένη Γερασιμίδου είναι πάνω από όλα ηθοποιός. Από το 2012, οπότε και εκλέχθηκε βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ, έχει αποσυρθεί από τις μεγάλες θεατρικές παραγωγές και τα κεντρικά θέατρα της Αθήνας, για να αφοσιωθεί στο κοινοβουλευτικό της έργο. Ποτέ, όμως, δεν σταμάτησε το βασικό της επάγγελμα, που είναι αυτό της ηθοποιού. Η Ελένη Γερασιμίδου έχει φτιάξει με τον σύζυγό της Αντώνη Ξένο, μία οικογενειακή επιχείρηση για να ανεβάζουν παραστάσεις. Το καλοκαίρι θα ξεκινήσει περιοδεία με τον «Φώντα» του Μήτσου Ευθυμιάδη.

Πάνος Σκουρολιάκος

Αποφασισμένος να εξασκεί την υποκριτική παράλληλα με το βουλευτικό του αξίωμα είναι ο ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος, που μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένος στην Περιφέρεια Αττική. Στα τέλη αυτού του μήνα ξεκινάει περιοδεία με τον μονόλογο «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ» του Σάμιουελ Μπέκετ, σε πόλεις της επαρχίας, με πρώτους σταθμούς την Πάτρα και τη Ζάκυνθο, και το καλοκαίρι ετοιμάζει άλλη περιοδεία με τη μουσικοθεατρική παράσταση.

Ιάσων Φωτήλας

Πάθος με το θέατρο, έχει ο δικηγόρος και ηθοποιός Ιάσων Φωτήλας, που οι πολίτες της περιοχής του χάρισαν μια βουλευτική έδρα με το Ποτάμι. Τόσο η νομική όσο και η πολιτική ήταν πάντα σημαντικά κομμάτια της ζωής του όμως εκείνος από μικρός λάτρευε το θέατρο το οποίο έχει πει ότι είναι το καταφύγιό του και η αγαπημένη του ασχολία. Στις 18, 19 και 20 Μαρτίου θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου «Επίκεντρο» της Πάτρας, με το έργο «2 1/2 φόνοι και 1 bulldog».

Άννα Χατζησοφιά

Είναι μία από τις πιο γνωστές σεναριογράφους και σκηνοθέτιδες της Αθήνας. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Χατζησοφιά έχει γράψει πολλά ελληνικά σίριαλ, τα περισσότερα εκ των οποίων μαζί με τον Χάρη Ρώμα, ο οποίος πρωταγωνιστούσε σε αυτά, και έκαναν τα μηχανάκια της ABG να χτυπάνε κόκκινο. Στη Βουλή καταπιάνεται με θέματα που αφορούν τα κοινωνικά κινήματα για τον πολιτισμό, το θέατρο, τον χορό, όμως, δεν έχει εγκαταλείψει και τις δουλειές στο θέατρο.

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr