Στον παγκόσμιο χάρτη των αγώνων κλασικών σκαφών μπήκε με το δεξί η Κέρκυρα, που διοργάνωσε για πρώτη χρονιά, 12 με 14 Ιουνίου, το Corfu Classic Yacht Race!

Το νησί στολίστηκε για δύο ημέρες από τα πολύχρωμα πανιά των υπέροχων κλασσικών σκαφών που έφτασαν στην Κέρκυρα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να διαγωνιστούν με θέα την απίστευτη ομορφιά της.

Ο Αγώνας Κλασσικών Σκαφών της Κέρκυρας διοργανώθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλος Κέρκυρας (Ι.Ο.Κ.) με την στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος – ενώ Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο Στρατής Ανδρεάδης και Αντιπρόεδρος η Μαρίνα Κουταρέλλη.

Σημαντικά ονόματα κλασσικών σκαφών έδωσαν το παρόν στην Κέρκυρα μεταξύ των οποίων το ξακουστό βρετανικό Gipsy Moth III με το οποίο ο Sir Francis Chichester είχε κάνει τον γύρο του κόσμου το 1965 αλλά και το Infanta που ανήκει στον επίλεκτο στόλο του Royal Yacht Squadron με ιδιοκτήτη τον ναύαρχο John Hall.

Οι παγκόσμιοι ρωταθλητές Ιστιοπλοίας Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής έδωσαν τη εκκίνηση στον κόλπο της Γαρίτσας με φόντο το Παλαιό Φρούριο της Κέκυρας και όλα τα πληρώματα απόλαυσαν ένα πλούσιο αγωνιστικό αλλά και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Ο Αγώνας θα λειτουργήσει ως προπομπός για το Spetses Classic Yacht Race που ξεκινάει στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού την Πέμπτη 19 Ιουνίου και ήδη τα σκάφη πλέουν προς τις Σπέτσες.

«Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας στην προσπάθειά του για την αναβάθμιση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Κέρκυρα διοργανώνει το 1ο Corfu Classic Yacht Race με την πολύτιμη υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Ευελπιστούμε και στοχεύουμε η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός. Είμαστε πανέτοιμοι για το Corfu Classic Yacht Race 2014!», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας, κ. Ιωάννης Μαρουλάκης.

Ο Στρατής Ανδρεάδης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, είπε: «Ως μέλος της ομάδας ιδρυτών του Spetses Classic Yacht Race χαίρομαι που συμμετέχω σε μία ακόμη διοργάνωση υψηλού επιπέδου, η οποία θα λειτουργήσει και ως feederrace για τον αγώνα Κλασσικών Σκαφών των Σπετσών. Είμαι διπλά χαρούμενος που ο αγώνας θα γίνει στην πανέμορφη Κέρκυρα».

Το CHIVASREGAL είναι ο Χρυσός Χορηγός του CCYR 2014. Ο Christophe Lemarié, CEO της Pernod Ricard Hellas, δήλωσε: «Μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία μας στο Spetses Classic Yacht Race, είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουμε και την παρθενική χρονιά του Corfu Classic Yacht Race. Ο ενθουσιασμός μας προκύπτει από τις αξίες που καλλιεργούνται σε αυτούς τους αγώνες. Την κληρονομιά, την αυθεντικότητα, το ομαδικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα που υπάρχει ανάμεσα στα πληρώματα, τα οποία και αποτελούν διαχρονικές πεποιθήσεις του Chivas Regal».

Ο Βασίλης Δρακόπουλος, CEO του Marbella Corfu Hotel, Χορηγού Φιλοξενίας του CCYR 2014 τόνισε: «Η πολυετής εμπειρία του προσωπικού μας στην οργάνωση εκδηλώσεων μαζί με την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία της διοργάνωσης! Είμαστε πεπεισμένοι πως η διαμονή στο Marbella CorfuHotel θα αφήσει στους επισκέπτες τις καλύτερες εντυπώσεις και αξέχαστες αναμνήσεις, όπως ακριβώς και το CorfuClassicYachtRace».

Δείτε τα μοναδικά στιγμιότυπα σε εικόνες: