Όσοι έχουν επισκεφτεί τα Κύθηρα, απέναντι από την «μύτη» της χερσονήσου της Λακωνίας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται για ένα άκρως ιδιαίτερο νησί.

Με την Χώρα του να αποτελεί και το «στολίδι» του νησιού, τα Κύθηρα φημίζονται ιδιαιτέρως για τις πραγματικά ονειρικές παραλίες τους, η καθεμία από τις οποίες χαρακτηρίζεται και για κάτι διαφορετικό.

Μία από αυτές, και η πιο δημοφιλής απ’ όλες μπορεί να πει κανείς, η παραλία Καλαδί στο νοτιοανατολικό τμήμα των Κυθήρων, με τον χαρακτηριστικό τεράστιο βράχο που αναδύτεται από τη θάλασσα να αποτελεί και το σήμα κατατεθέν της.

Τα 124 σκαλιά που χωρίζουν τον επισκέπτη του νησιού από τον υδάτινο παράδεισο με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά, αν και μοιάζουν (και στην πραγματικότητα είναι) αρκετά, δεν αποτελούν αρνητικό παράγοντα για να μην βρεθεί κάποιος στην υδάτινη αγκαλιά της ακρογιαλιάς.

Η εικόνα, μάλιστα, που αντικρίζει κανείς μόλις βρεθεί στο Καλαδί αποζημιώνει και με το παραπάνω την όποια ταλαιπωρία.

Τρεις διαδοχικές ακρογιαλιές, η μεσαία είναι και η μεγαλύτερη, με βότσαλο και ονειρικά νερά, ψεύτικα σαν πισίνας θαρρείς, προσφέρονται για ειδυλλιακές βουτιές μακριά από την πολυκοσμία. Η πιο πριβέ είναι αυτή στο δεξί σας χέρι, έτσι όπως βλέπετε την θάλασσα, την οποία προσεγγίζετε μέσα από μια μικρή σπηλιά.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο από αρκετά νωρίς ο επιβλητικός βράχος που ορθώνεται πίσω από αυτή προσφέρει την ανακουφιστική σκιά του στους λουόμενους.