Αν και στην Ελλάδα έχουμε πάμπολλες παραλίες, οι πισίνες είναι πάντοτε το αδύναμο σημείο όλων όσοι αρέσκονται στην κολύμβηση.

Μαζέψαμε λοιπόν προτάσεις απ’ όλο τον κόσμο για τις καλύτερες πισίνες!

Ορισμένοι προτείνουν την πισίνα μήκους 137 μέτρων στη γειτονιά Κιτσιλάνο του Βανκούβερ στον Καναδά. Είναι η μοναδική πισίνα στην πόλη με αλμυρό νερό και έχει θέα στην πόλη και στα βουνά. Ανοιχτή μόνο το καλοκαίρι.

Η αλμυρή πισίνα στο θέρετρο Σαν Αλφόνσο δελ Μαρ, που βρίσκεται στο Σαντιάγο της Χιλής, έχει μήκος πάνω από ένα χιλιόμετρο και το νερό έχει θερμοκρασία 26 βαθμούς Κελσίου (9 βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία της θάλασσας, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα). Αν και βρίσκεται πάνω σε μια αληθινή παραλία, έχει δική της τεχνητή άμμο και μπορείτε να κάνετε καγιάκ, ιστιοπλοΐα και μαθήματα κολύμβησης.

Όταν πρόκειται για κολύμβηση, το Σίδνεϊ της Αυστραλίας είναι ιδανικός προορισμός. Υπάρχει η μήκους 50 μέτρων Ολυμπιακή Πισίνα του βόρειου Σίδνεϊ αλλά και η πισίνα Άντριου Μπόι Τσάρλτον στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους.

Αν και οι πισίνες εξωτερικού χώρου στη Βρετανία περνούσαν κρίση, δέχτηκαν το φιλί της ζωής τον περασμένο Ιούλιο λόγω του καύσωνα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την πισίνα στο Πενζάνσε της Κορνουάλης, ή αυτήν στο Πλύμουθ του Ντέβον, η οποία δημιουργήθηκε το 1935 και έχει αισθητική αρ ντεκό. Πολλοί προτείνουν και την Σόλτντιν Λίντο στο ανατολικό Σάσεξ, η οποία είναι δυστυχώς κλειστή, με το μέλλον της να κρέμεται από μια κλωστή και με τους ντόπιους να προσπαθούν να τη διατηρήσουν σε λειτουργία.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την Πισίνα Ντας Μάρες, ένα κλασικό αρχιτεκτονικό δημιούργημα στη Λέτσα Ντα Παλμέιρα, μια πόλη ψαράδων κοντά στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Οι δύο πισίνες (μια για παιδιά και μια για ενήλικες) σχεδιάστηκαν από τον Αλβάρο Σίζα Βιέρα και ολοκληρώθηκαν το 1966, ενσωματωμένες στο βραχώδες έδαφος.

Στη Σιγκαπούρη υπάρχει το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Μαρίνα Μπέι Σαντς, που διαθέτει μια τεράστια πισίνα τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτές των ολυμπιακών προδιαγραφών. Η πισίνα βρίσκεται στην περιοχή αναψυχής, η οποία είναι τοποθετημένη στις οροφές τριών πύργων 55 ορόφων. Οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν θαυμάζοντας την εκπληκτική θέα της πόλης. Δυστυχώς, μόνο οι πελάτες του ξενοδοχείου μπορούν να την απολαύσουν.

Στην παραλία Σαιντ Τζέιμς, στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, υπάρχει μια πισίνα θερμότερη του Ατλαντικού, περιτριγυρισμένη από ήσυχες καλύβες και άμμο. Είναι δημοφιλής προορισμός για οικογένειες.

Η Βουδαπέστη της Ουγγαρίας είναι γεμάτη εκπληκτικές πισίνες. Το Palatinus Strand στη νήσο Μαργκίτ είναι μια ομάδα εννιά πισινών που περιέχουν νερό από τις θερμές πηγές του νησιού. Υπάρχει μια πισίνα με κύματα καθώς και θερμικές και παιδικές πισίνες. Ανοιχτή είναι μόνο το καλοκαίρι.

Αν και μοιάζει με σκηνικό από ταινία τρόμου, η πισίνα στην οροφή του ξενοδοχείου Hotel Unique στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας είναι δημοφιλής προορισμός για κοκτέιλ στην πόλη. Η πισίνα, το νερό της οποίας μοιάζει κατακόκκινο χάρη στο χρώμα του εσωτερικού της, είναι ανοικτή σε επισκέπτες μόνο μετά τις 5 το απόγευμα, πριν από τις 5 είναι ανοικτή μόνο στους πελάτες του ξενοδοχείου.