Η Ελλάδα, «πατρίδα» της Ακρόπολης, των λευκών κτιρίων της Μυκόνου και της Σαντορίνης και των όμορφων ακτών της Κέρκυρας, είναι και πάλι ανοιχτή για ταξίδια. Και οι πλούσιοι ταξιδεύουν εκεί όπως ποτέ άλλοτε, γράφει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Bloomberg σε σχέση με τον αριθμό των σούπερ γιοτ των πλουσίων που επισκέπτονται τις ακτές της. Τουλάχιστον 194 έχουν ρίξει άγκυρα στις ελληνικές ακτές από τις 25 Ιουνίου.

«Αυτό είναι ένα άλμα περισσότερων από 80 σε σχέση με τον περασμένο μήνα, καθώς η τουριστική σεζόν σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Αδριατική ανθεί στις αρχές του καλοκαιριού, παρά την πανδημία», γράφει το πρακτορείο.

Η οικογένεια Richie, ο θρύλος του μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον και ο αυστραλός μεγιστάνας Τζέιμς Πάκερ είναι κάποιοι από τους celebrities που εντοπίστηκαν σε γιοτ στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, ενώ κότερα που φέρεται να ανήκουν στους δισεκατομμυριούχους David Geffen, Abdullah al Futtaim και Ernesto Bertarelli ήταν αγκυροβολημένα στις ελληνικές ακτές, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσε το Bloomberg.

Η Ελλάδα, η οποία έχει χορηγήσει εμβόλια κατά του κορονοϊού για να καλύψει το 37% του πληθυσμού της, έδωσε μάχη με την πανδημία τον Νοέμβριο του 2020, και στη συνέχεια τον Μάρτιο και τον Απρίλιο φέτος.

Η χώρα άνοιξε και πάλι για τους τουρίστες στις 14 Μαΐου, χωρίς να απαιτεί καραντίνα, με την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες έχουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή κάποια απόδειξη ότι έχουν αρνητικό τεστ κατά της COVID-19.