Ως προορισμό που συνδυάζει την ποιότητα, την καλοζωία και τη γαστρονομία παρουσιάζει τη Θεσσαλονίκη η Ολλανδή δημοσιογράφος Κίτα βαν Σλούτεν (Kita van Slooten), σε πρόσφατο άρθρο της στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.rtlz.nl.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών διοργάνωσαν το ταξίδι εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη για την Ολλανδή δημοσιογράφο και προκειμένου να υπάρχει διαφοροποίηση από ανάλογα άρθρα που στοχεύουν στον Ολλανδό επισκέπτη, παρουσίασε την πόλη μέσα από τα μάτια Ολλανδών που κατοικούν μόνιμα σ’ αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστοσελίδα, που προβάλει ειδήσεις, οικονομικά και τεχνολογικά νέα και θέματα καθημερινής ζωής έχει 1,8 εκατ. επισκέπτες το μήνα, απευθύνεται σε κοινό ηλικίας 25- 59 ετών και είναι διαθέσιμη στους αναγνώστες μέσω τηλεόρασης, website, app και social media. To 84% του κοινού την αναγνωρίζει ως μία από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές πλατφόρμες με υψηλό επίπεδο πληροφόρησης και αξιοπιστίας, αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας της η δημοσιογράφος επισκέφθηκε τα μνημεία της Θεσσαλονίκης, τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, δοκιμάζοντας τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων της και την τοπική κουζίνα, καθώς και κοντινούς προορισμούς όπως η Πιερία και περιοχές στους πρόποδες του Ολύμπου.