«Δεν έχω να σου δώσω παλάτια και λεφτά» λέει το λαϊκό άσμα, ωστόσο τι θα λέγατε για… μια βραδιά;

Για όσους ονειρεύονταν να γίνουν «βασιλιάδες» στο δικό τους κάστρο ή παλάτι, έχουμε ευχάριστα νέα.

Το όνειρό τους μπορεί να γίνει πραγματικότητα, έστω και για μερικές διανυκτερεύσεις… με το αζημίωτο, βεβαίως-βεβαίως!

1. Ανάκτορα Σένμπρουν – Βιέννη, Αυστρία



Η τελευταία προσθήκη στη λίστα των παλατιών που μεταμορφώνονται σε ξενοδοχεία είναι τα ανάκτορα Σένμπρουν στη Βιέννη. Το παλάτι λειτουργεί ως μουσείο από τη δεκαετία του 1950 και πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του και στο χώρο της διαμονής τουριστών, προσκαλώντας τους ενδιαφερόμενους να κάνουν κράτηση στην αυτοκρατορική σουίτα, καταβάλλοντας το ουκ ευκαταφρόνητο ποσό των 1.400 ευρώ τη βραδιά για τέσσερα άτομα.

Η σουίτα διαθέτει δύο κρεβατοκάμαρες, δύο μπάνια, ένα σαλόνι, μια κουζίνα και προσφέρει απίστευτη θέα στους υπέροχους κήπους του παλατιού.

Οι επισκέπτες θα λάβουν «βασιλικές υπηρεσίες» με ιδιωτικό σεφ, λιμουζίνα και μπάτλερ.

2. Παλάτι Circagan – Κωνσταντινούπολη, Τουρκία



Πολλοί σουλτάνοι της Τουρκίας έχουν περάσει τις πύλες αυτού του μοναδικού αρχιτεκτονικού οικοδομήματος, το οποίο βρίσκεται στις ακτές των Στενών του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Το παλάτι διαθέτει 284 δωμάτια, 31 σουίτες και μία σουίτα… σουλτάνου.

Οι εργασίες κατασκευής του ολοκληρώθηκαν το 1872, ενώ το 1999 μεταμορφώθηκε σε ξενοδοχείο.

3. Taj Lake Palace – Ουνταϊπούρ, Ρατζαστάν, Ινδία

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα κτίρια που υπάρχουν στον κόσμο. Το παλάτι που βρίσκεται στη λίμνη Pichola στην Ουνταϊπούρ της Ινδίας κατασκευάστηκε τον 8ο αιώνα. Οι ανοιχτοί χώροι, οι μαρμάρινες αυλές και τα γλυπτά από ξύλο που διαθέτει εντυπωσιάζουν. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με βάρκα.

Τα τελευταία χρόνια έχει μεταμορφωθεί σε πεντάστερο ξενοδοχείο, προσφέροντας μοναδικές υπηρεσίες στους εκλεκτούς επισκέπτες του.

Οι τιμές για τα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από περίπου 412 ευρώ, ωστόσο κυμαίνονται ανάλογα με την (τουριστική) εποχή.

4. Highclere Castle – Χαμπσάιρ, Αγγλία



Η οικογένεια Carnarvon διαθέτει ένα κατάλυμα ως ξενώνα στο κάστρο Highclere, το οποίο αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της τηλεοπτικής σειράς Downton Abbey.

Το κατάλυμα ονομάζεται London Lodge και αποτελεί τμήμα δύο προσφάτως ανακαινισμένων κτιρίων, τα οποία χρονολογούνται από το 1840 και βρίσκονται στην πύλη αυτού του προστατευόμενου κάστρου.

Κάθε ένα από αυτά μπορεί να φιλοξενήσει δύο επισκέπτες, ενώ διαθέτει κουζίνα, σαλόνι και κρεβατοκάμαρα.
Ήδη είναι κλεισμένο για όλο το 2015 και σύντομα αναμένεται να βγουν οι διαθέσιμες ημερομηνίες για το 2016, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

5. Umaid Bhwan Palace – Τζοντχπούρ, Ινδία

Η βασιλική οικογένεια Jodpur εξακολουθεί να μένει στο παλάτι Umaid Bhwan, παρότι μέρος του ακινήτου διευθύνεται από την Taj Hotels από το 1972.

Το παλάτι αυτό είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κατοικίες σε ολόκληρο τον κόσμο, με 374 δωμάτια συνολικά. Ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή είναι η σουίτα Maharani (450 τετραγωνικά μέτρα).

Οι επισκέπτες του παλατιού μπορούν να απολαύσουν ένα μπάνιο… σε γάλα, σε ένα λουτρό από φίνο, ροζ ιταλικό μάρμαρο, την οποία σχεδίασε ο πολωνός καλλιτέχνης Stefan Norlin.

Στο παλάτι έχουν διαμείνει πολλοί διάσημοι, όπως η Κέιτ Μος και η Ναόμι Κάμπελ.

Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 840 ευρώ τη βραδιά.