Η ιδιωτικότητα και η αποκλειστικότητα κοστίζουν ακριβά… Και υπάρχουν αρκετοί (πάμπλουτοι) ταξιδιώτες στον κόσμο που τις βάζουν στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων τους.

Για όσους αναζητούν μια απολαυστική, υπερπολυτελή και κυρίως… μακριά από αδιάκριτα βλέμματα διαμονή, παρακάτω παρατίθεται μια λίστα με τα πιο εξωφρενικά πλουσιοπάροχα, ιδιωτικά θέρετρα του κόσμου.

Με τιμές που ξεκινούν από 130.000 ευρώ και φτάνουν τα… (ας το αφήσουμε καλύτερα), η παρακάτω λίστα απευθύνεται μόνο σε όσους… δεν ξέρουν τι έχουν!

Οι τιμές είναι κατά προσέγγιση για 7μερη διαμονή και περιλαμβάνουν την αποκλειστική χρήση των νησιών από τους καλεσμένους, γράφει ο Tom Marchant στο A Luxury Travel Blog.

1. North Island, Σεϊχέλες (οι τιμές ξεκινούν από 405.500 ευρώ)

Το μέρος έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν το επέλεξαν για το μήνα του μέλιτος ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη Δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον. Το θέρετρο αυτό έχει τη φήμη του πιο πολυτελούς στον Ινδικό Ωκεανό… με το κόστος του να… επιβεβαιώνει τη φήμη!

Η ενοικίαση ολόκληρου του νησιού προσφέρει αποκλειστική πρόσβαση σε 11 βίλες, οι οποίες διαθέτουν τεράστιες ταράστες με πανοραμική θέα στον ωκεανό, προσωπικό μπάτλερ και φυσικά όλες τις ανέσεις… στα πόδια σας!

Αμμώδεις παραλίες λευκής άμμου περικυκλώνουν το νησί, στο οποίο υπάρχει βιβλιοθήκη, αίθουσα σπα, γυμναστήριο, ελικοδρόμιο και ψυχαγωγικό κέντρο.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μενού, καθώς ο σεφ ακολουθεί τις… ορέξεις των επισκεπτών του και ικανοποιεί κάθε τους επιθυμία.

2. Motu Tane, Γαλλική Πολυνησία (οι τιμές ξεκινούν από 284.000 ευρώ)

Αν ένα πολυτελές θέρετρο στα Μπόρα Μπόρα δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σας, μια 10λεπτη βόλτα με ένα σκάφος στην πιο όμορφη λιμνοθάλασσα της Γαλλικής Πολυνησίας, θα σας μεταφέρει στο ιδιωτικό θέρετρο Motu Tane.

Το μικροσκοπικό αυτό νησάκι είναι καλυμμένο από τροπική βλάστηση και πανέμορφες αμμώδεις παραλίες.

 
Ενοικιάζεται αποκλειστικά σε ένα γκρουπ μέχρι 26 ατόμων τη φορά. Στην τιμή περιλαμβάνεται η ενοικίαση ενός σκάφους μήκους 11 μέτρων για την εξερεύνηση της υπόλοιπης περιοχής, οι καταδύσεις στα κρυστάλλινα νερά καθώς επίσης και η διατροφή από προσωπικό σεφ ο οποίος θα σάς κάνει να αγαπήσετε την τοπική κουζίνα.

3. Turtle Island, Φίτζι (οι τιμές ξεκινούν από 250.000 ευρώ)

Εκτείνεται σε 500 στρέμματα και διαθέτει 14 παραλίες. Βρίσκεται 30 λεπτά με υδροπλάνο από το κύριο νησί των Φίτζι.

Κάθε ένα από τα 14 σπιτάκια διαθέτει τη δική του προσωπική βοηθό (bure Mama), η οποία φροντίζει να ικανοποιεί τις επιθυμίες των επισκεπτών.

Στο νησί μπορεί κανείς να βρει άλογα και ποδήλατα για να εξευρενήσει την ενδοχώρα του, όπου υπάρχει πλούσια πανίδα και χλωρίδα.

4. Necker Island, Βρετανικές Παρθένες Νήσοι (οι τιμές ξεκινούν από 244.000 ευρώ)

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και διατίθεται προς ενοικίαση μόνο ειδικά επιλεγμένες εβδομάδες το χρόνο.

Το νησί διαθέτει τροπικό δάσος από κοκοφοίνικες, ενώ ο πάμπλουτος ενοικιαστής του θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το Temple House, το σπίτι του Sir Branson, να κολυμπήσει στην πισίνα του και να απολαύσει την απίστευτη θέα από το μαρμάρινο μπάνιο του.

Το νησί διαθέτει το δικό του υποβρύχιο τριών ατόμων, το οποίο θα σας ξεναγήσει στο βυθό της Καραϊβικής. Βραβευμένοι με αστέρια Michelin σεφ θα φροντίσουν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο… οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

5. Tagomago Island, Ισπανία (οι τιμές ξεκινούν από 220.000 ευρώ)

Δεν είναι πολύ συχνό φαινόμενο τα ιδιωτικά νησιά στη Μεσόγειο, όμως το νησί Tagomago που βρίσκεται σε απόσταση δέκα λεπτών από την πολύβουη Ίμπιζα, προσφέρει στους επισκέπτες του… ήρεμες ημέρες ξεκούρασης.

Περιβάλλεται από τιρκουάζ νερά, που… κόβουν την ανάσα, ενώ διαθέτει μία και μοναδική βίλα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 επισκέπτες.

6. Musha Cay, Μπαχάμες (οι τιμές ξεκινούν από 217.000 ευρώ)

Ανήκει στον ξακουστό μάγο David Copperfield. Το Musha Cay είναι ένα από τα 11 νησιά του «Κόλπου του Copperfield». Μετά από μια πτήση 45 λεπτών από τη Nassau βρίσκεστε σε αυτόν τον εξωτικό παράδεισο της Καραϊβικής.

Τα πέντε σπίτια του νησιού μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 24 επισκέπτες. Πέρα από τις υπόλοιπες ανέσεις που προσφέρει, οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να απολαύσουν ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό στο εξωτερικό θέατρο «Dave’s Drive-in».

7. Coco Prive Kuda Hithi Island, Μαλδίβες (οι τιμές ξεκινούν από 188.000 ευρώ)

Τροπική χλωρίδα, κοκοφοίνικες, αμμώδεις παραλίες και τιρκουάζ νερά. Βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών με υδροπλάνο από το διεθνές αεροδρόμιο Malé των Μαλδίβων.

Διαθέτει πέντε «σπιτάκια» στα οποία μπορούν να μείνουν μέχρι 12 επισκέπτες.

Στην τιμή φυσικά περιλαμβάνεται η διατροφή, με έμπειρους σεφ έτοιμους να ικανοποιήσουν κάθε γευστική επιθυμία.

8. Orpheus Island, Αυστραλία (οι τιμές ξεκινούν από 173.000 ευρώ)

Το απομονωμένο νησάκι Orpheus Island βρίσκεται στο μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο και περικυκλώνεται από ένα θαλάσσιο πάρκο που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η ενοικίαση του πολυτελούς αυτού θερέτρου προσφέρει αποκλειστική πρόσβαση στην προστατευμένη περιοχή επάνω στο νησί, όπου κανείς μπορεί να δει την πλούσια βλάστηση και άγρια ζωή που ζει εκεί.

Οι καταδύσεις στα νερά προσφέρουν στους τυχερούς επισκέπτες εικόνες που ελάχιστοι στον κόσμο έχουν την ευκαρία να δουν από κοντά.

9. The Rania Experience, Μαλδίβες (οι τιμές ξεκινούν από 156.000 ευρώ)

Μια βόλτα στον μικρό αυτό παράδεισο δε θα διαρκέσει περισσότερο από… δέκα λεπτά! Βρίσκεται στο κέντρο της λιμνοθάλασσας στην ατόλη Faafu και τα ήρεμα νερά της θα σάς κάνουν να νιώσετε ότι… ο χρόνος σταματά.

Βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών με υδροπλάνο από το διεθνές αεροδρόμιο των Μαλδίβων και δε μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 12 επισκέπτες.

10. Amanwana, Ινδονησία (οι τιμές ξεκινούν από 132.000 ευρώ)

Το Amanwana είναι το μοναδικό θέρετρο εντός της προστατευμένης θαλάσσιας περιοχής στο νησί Moyo. Βρίσκεται ανατολικά του Μπαλί. Το 350 τετραγωνικών χιλιομέτρων νησί περικυκλώνεται από τιρκουάζ νερά και ανέγγιχτους υφάλους, κάνοντάς το την ιδανικότερη περιοχή για καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Η ενοικίαση του θερέτρου προσφέρει αποκλειστική πρόσβαση στο προστατευμένο πάρκο, όπου η βλάστηση ποικίλει από σαβάνα μέχρι τροπική ζούγκλα και καταρράκτες.

Διαθέτει 20 πολυτελείς σκηνές, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτές που βρίσκονται μπροστά στον ωκεανό ή βαθιά μέσα στη ζούγκλα.