Αν και τη σημερινή ονομασία του την απέκτησε κατά την δεκαετία του 1980, το Galleria Park Hotel έχει συνδυάσει το όνομά του με το πρώτο κοκτέιλ Mαρτίνι που δημιουργήθηκε ποτέ.

Ήταν τη δεκαετία του 1860 όταν στο τότε ιταλικού στυλ ξενοδοχείο Occidental Hotel γεννήθηκε το κοκτέιλ Μαρτίνι, το οποίο αποτελεί εξέλιξη του Martinez, κι αυτό με τη σειρά του του Manhattan.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία οι κάτοικοι του Μαρτίνεζ επισκέπτονταν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο για ένα ποτό, πριν μπουν στο φέρι μποτ και μεταφερθούν στη γειτονική πόλη του Σαν Φρανσίσκο.

Ένας από αυτούς, ανθρακωρύχος στο επάγγελμα, ζήτησε από τον bartender να πιει κάτι ξεχωριστό ποτό, με αντάλλαγμα ένα ψήγμα χρυσού, και έτσι δημιουργήθηκε το Μαρτίνεζ, με όνομα αφιερωμένο στην πόλη του ανθρακωρύχου, το οποίο μετέπειτα εξελίχθηκε στο διαχρονικό αυτό ποτό.

Εκτός από το θρυλικό Μαρτίνι, ωστόσο, το ξενοδοχείο έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως ο Αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Τουέιν και ο Σκωτσέζος μυθιστοριογράφος Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, καθώς και εξέχοντες πολιτικούς της εποχής τους.

Με την ριζική ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε το 2017, αναδείχθηκε όλη η αυθεντική Αρτ Ντεκό διακόσμηση και η διαχρονική κομψότητα που χαρακτήριζε και παλαιότερα το ξενοδοχείο κατά το 1911, ενσωματώνοντας, ωστόσο, διακριτικές πινελιές πολυτέλειας και high tech ανέσεις που εξυπηρετούν τον σύγχρονο ταξιδιώτη.

Η σχεδιαστική εταιρεία BAMO που ανέλαβε το redesign του ξενοδοχείου, φρόντισε να δώσει μια σύγχρονη και προσεγμένη αισθητική, που να διατηρεί, ωστόσο, την κομψότητα και την αρχοντιά των παλαιότερων εποχών.

Υψηλής τεχνολογίας χαρακτηριστικά συνδυάζονται αρμονικά με παραδοσιακά στοιχεία στα 177 δωμάτια και σουίτες του, δημιουργώντας κομψά, παιχνιδιάρικα και ταυτόχρονα καλλιτεχνικά «καταφύγια», που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες της πόλης.

Έπιπλα επί παραγγελία και μια απαλή παλέτα χρωμάτων, δημιουργούν ένα περιβάλλον που τιμά την πλούσια κληρονομιά της ιδιοκτησίας, αντανακλώντας ταυτόχρονα την σημερινή εικόνα του Σαν Φρανσίσκο με την ταχεία τεχνολογική εξέλιξη.

Επιπλέον, ιστορικά αντικείμενα όπως μαρμάρινα γραφεία και καθρέφτες αντίκες, εναρμονίζονται με σύγχρονες πινελιές όπως εξπρεσιονιστικά χαλιά και έργα αφηρημένης τέχνης.

Όσον αφορά στο γαστρονομικό κομμάτι, στο ξενοδοχείο λειτουργεί το Gaspar Brasserie, ένα από τα καλύτερα γαλλικού τύπου bistro στην πόλη που προσφέρει κλασικά πιάτα, από την φίνα γαλλική κουζίνα.

Cocktails με κονιάκ και σαμπάνια προσελκύουν τους επισκέπτες του ξενοδοχείου στα δύο μπαρ του Gaspar Brasserie, την ώρα που στο επίπεδο του lobby ένα μπαρ σε σχήμα κουτιού κοσμημάτων αναβιώνει την ιστορία του θρυλικού Μαρτίνι, φιλοξενώντας κάθε βράδυ μία ώρα αφιερωμένη στο διαχρονικό αυτό ποτό.

Τιμή: Από 110-535 ευρώ / δίκλινο

Φωτογραφίες: @Credit Joie de Vivre Hotels