Ο ήλιος λάμπει, ο υδράργυρος αρχίζει σιγά σιγά να ανεβαίνει και τα δέντρα και τα φυτά να ανθίζουν.

Η άνοιξη είναι μία από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου για να απολαμβάνει κανείς τις βόλτες στη Φύση και οι φωτογραφίες από τους παρακάτω προορισμούς σε όλον τον κόσμο αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα…

Από τα ολάνθιστα λιβάδια της Ολλανδίας, μέχρι τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας, δείτε παρακάτω μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς ανοιξιάτικους προορισμούς σε όλον τον κόσμο.

1. Κήποι Keukenhof, Ολλανδία

Οι κήποι Keukenhof βρίσκονται στη γραφική πόλη Lisse, μία ώρα με το τρένο από το Άμστερνταμ. Φημίζεται ως ένα από τα ωραιότερα πάρκα στον κόσμο, καθώς διαθέτει επτά εκατομμύρια λουλούδια, εντυπωσιακές πλωτές οδούς, πανέμορφα μονοπάτια, μύλους και δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά.

Οι κήποι Keukenof είναι ανοιχτοί μόνο από τις 20 Μαρτίου έως τις 17 Μαΐου κάθε χρόνο και δέχονται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

2. Kanazawa, Ιαπωνία

Είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς πότε θα ανθίσουν οι κερασιές στην Ιαπωνία κάθε χρόνο, ωστόσο στην περιοχή Kanazawa στην Ishikawa της Ιαπωνίας αυτό συμβαίνει παραδοσιακά κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του Απρίλη, επειδή ο χειμώνας είναι λίγο πιο βαρύς εκεί και τα δέντρα χρειάζονται λίγο περισσότερο καιρό για να ανθίσουν, σε σχέση με το Τόκιο και το Κιότο. Οι κήποι Kenrokuen είναι ανοιχτοί στο κοινό, χωρίς είσοδο, για τις δύο εβδομάδες της εποχής που ανθίζουν οι κερασιές.

3. Hallerbos, Βέλγιο

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς το δάσος Hallerbos στη φλαμανδική περιοχή Brabant του Βελγίου είναι κατά το δεύτερο μισό του Απρίλη.

4. Κάθερες, Ισπανία



Το Κάθερες χαρακτηρίζεται ως «η πιο παρθένα, μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης» με τη Φύση να είναι στα καλύτερά της την περίοδο της άνοιξης.

Η κοιλάδα Jerte φημίζεται για τις δύο εκατομμύρια κερασιές, ανάμεσα σε τεράστιες εκτάσεις καλυμμένες με λεβάντα.

5. Central Park, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Για όσους επιλέξουν να επισκεφθούν το «Μεγάλο Μήλο» στη Νέα Υόρκη, η άνοιξη είναι η ωραιότερη εποχή για βόλτα στο περίφημο Σέντραλ Παρκ.

6. Northumberland, Αγγλία

Οι λόφοι της περιοχής Northumberland στην Αγγλία «φωτίζονται» με ένα έντονο κόκκινο χρώμα από εκατομμύρια παπαρούνες. Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία για να θαυμάσει κανείς αυτό το πανέμορφο θέαμα της Φύσης είναι από τη θέση «Poison Gardens» στους κήπους Anlwick, στο ομώνυμο κάστρο.

7. Savannah, Τζόρτζια, ΗΠΑ

Ο αμερικανικός νότος σε όλο του το μεγαλείο, με τις χαρακτηριστικές βελανιδιές που καλύπτονται από βρύα ή λουλούδια, στο πάρκο Forsyth Park.

8. Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Το φεστιβάλ με τις κερασιές (National Cherry Blossom Festival) γιορτάζει κάθε χρόνο το δώρο που έκανε στην πόλη το 1912 ο δήμαρχος Yukio Ozaki του Τόκιο.

9. Hill Country, Τέξας, ΗΠΑ

Τα χωράφια στην περιοχή Hill County καλύπτονται από bluebonnets.

10. Chedworth Nature Reserve, Gloucestershire, Αγγλία

Μπλε, ανθισμένα «χαλιά» καλύπτουν τις εκτάσεις στο εθνικό πάρκο Chedworth στο Gloucestershire της Αγγλίας στο τέλος Απρίλη.