Η μεσόγειος Βολιβία χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η απόλυτη ταξιδιωτική περιπέτεια, καθώς έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της: από τα πλούσια τροπικά δάση του Αμαζονίου, μέχρι ατελείωτες διαδρομές στα βουνά των Άνδεων.

(Μεσόγειο ή περίκλειστο ονομάζεται το κράτος που δε διαθέτει διέξοδο στη θάλασσα, δηλαδή σε κάποιον από τους πέντε ωκεανούς και τις θάλασσές τους, ή σε κάποια από τις τρεις μεγάλες κλειστές θάλασσες -Μεσόγειος μαζί με τη Μαύρη Θάλασσα, Βαλτική και τον Περσικό Κόλπο, όπως αναφέρει η Wikipedia).

Ένα από τα λιγότερο γνωστά σημεία ενδιαφέροντος της χώρας, είναι σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ένα ταξίδι… 4×4 στα υψίπεδα της χώρας, στη νοτιοδυτική έρημο της Βολιβίας κοντά στα σύνορα με τη Χιλή.

Μέσα σε τρεις μόλις μέρες οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν από ένα εντυπωσιακό… ερημικό τοπίο με ηφαιστειακά πετρώματα, που μοιάζει σαν πίνακας ζωγραφικής, μέχρι ηφαίστεια που «καπνίζουν», θερμοπίδακες και λιμνοθάλασσες με φλαμίνγκο.

Φυσικά, το «διαμάντι» της χώρας αποτελεί η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο, Salar de Uyuni, που βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 3.600 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Απολαύστε τις φωτογραφίες και… αρχίστε να προγραμματίζετε τη δική σας περιπέτεια!