Φανταστείτε να πίνετε ένα από τα πιο φίνα κρασιά της Αργεντινής με θέα τις κορυφές των Άνδεων, να ταξιδεύετε ανάμεσα στα φινλανδικά Φιορδ ή να απολαμβάνετε ένα υπέροχο γεύμα με θέα τη λίμνη Γκάρντα στην Ιταλία!

Όλες αυτές οι τοποθεσίες έχουν ένα και μοναδικό κοινό: Τον ρομαντισμό. Ανακαλύψτε τους top προορισμούς για ένα πραγματικά ρομαντικό ταξίδι, όπως τους επέλεξε και μας τους παρουσιάζει το Travel and Leisure.

Rovinj, Κροατία

Το Ντουμπρόβνικ είναι το αγαπημένο πολλών επισκεπτών ωστόσο θα μπορούσε να σας προσελκύσει το Roninj που βρίσκεται στη βόρεια Κροατία.

Οι σκεπές με κεραμίδια, τα καμπαναριά των εκκλησιών και οι πλακόστρωτοι δρόμοι της μεσαιωνικής παλιάς πόλης βρίσκονται σε μια χερσόνησο που βρέχεται από την Αδριατική θάλασσα και θα την βρείτε γεμάτη από καφέ με θέα στη θάλασσα.

Ψωνίστε από την αγορά των παραγωγών της Αγίας Ευφημίας, άγρια σπαράγγια, τρούφες και φρέσκα θαλασσινά και κάντε πικ-νικ στο Golden Cape Forest. Μπορείτε να φτάσετε εκεί είτε με τα πόδια είτε κάνοντας ποδήλατο.

Το ξενοδοχείο Lone έχει θέα στην άκρη του δάσους και προσφέρει πολύ σικ δωμάτια με ιδιωτικές πισίνες σε κάθε βεράντα. Δειπνήστε στην κορυφή του λόφου, κοντά στον καθεδρικό ναό, στο εστιατόριο Monte όπου η μοριακή κουζίνα συναντά τα φρέσκα αγροτικά προϊόντα.

Μεντόζα, Αργεντινή

Ξεκολλήστε από το Μπουένος Άριες για την περιοχή παραγωγής κρασιού της Αργεντινής, την ρομαντική Μεντόζα, στην οποία θα φτάσετε μετά από μια ώρα πτήσης από την πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Στο Cavas Wine Lodge, τα καλαίσθητα δωμάτια δυτικού τύπου σας παρέχουν πολυτέλεια με πισίνες ή ξύλα στο τζάκι κατά τους χειμερινούς μήνες και φυσικά μια υπέροχη θέα στη χιονισμένη οροσειρά των Άνδεων.

Ο οινοπαραγωγός Carlos Pulenta έχει να σας δώσει υπέροχα κόκκινα κρασιά αλλά και λευκά αφρώδη σε έναν ιδιαίτερο χώρο που κρύβει τον ρομαντισμό του σε μια παραδοσιακή αργεντίνικη κατοικία.

Ρίγα, Λετονία

Η γοητευτική αρχιτεκτονική και ο μικρός αριθμός τουριστών κάνουν την πρωτεύουσα της Λετονίας έναν εναλλακτικό Ευρωπαϊκό προορισμό. Ξεκινήστε με μια επίσκεψη στην Όπερα και στη συνέχεια επισκεφθείτε τους δρόμους Alberta και Streinieku όπου θα θαυμάσετε τα πιο καλοδιατηρημένα κτίρια της Art Nouveau.

Στην οδό Αλμπέρτα οι κυρίες μπορούν να τρυπώσουν στο κατάστημα Madam Bonbon μια μπουτίκ με σικ παπούτσια, φίνα κοσμήματα και όμορφα φορέματα που δεν θα βρουν αλλού καθώς τα περισσότερα είναι σχεδιασμένα από Λετονούς δημιουργούς.

Δειπνήστε στο Vincents το πιο γνωστό εστιατόριο της πόλης, όπου μαγειρεύει ο βραβευμένος σεφ, Martins Ritins. Φουά γκρα με ραβιόλι, και ριζότο Μιλανέζε θα σαγηνεύσουν τον ουρανίσκο σας. Αν θέλετε άλλη επιλογή υπάρχει το εστιατόριο Valtera που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Ρίγας και θα απολαύσετε τις δημιουργίες του σεφ Valter Zirdzins.

Λίμνη Γκάρντα, Ιταλία

Μπορεί η λίμνη του Κόμο να αποτελεί πόλο έλξης για διάσημους όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ωστόσο η λίμνη Γκάρντα είναι εξίσου όμορφη και επιπλέον θα αποφύγετε την φασαρία που προκαλούν οι τουρίστες που φτάνουν στο Κόμο με ημερήσιες εκδρομές.

Χαλαρώστε κάνοντας βόλτα ανάμεσα σε ελαιόδεντρα και λεμονιές, περπατήστε κοντά στα νερά της λίμνης ή απολαύστε ένα καλό γεύμα σε ένα από τα γραφικά χωριά όπως το Sirmione, το οποίο είναι γνωστό για τις θερμές του πηγές και τα αρχαιολογικά αξιοθέατα από την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Άλλο ένα χωριό που θα σας προσφέρει υπέροχες στιγμές είναι το Gargnano με τη μεσαιωνική του πόλη και την πανέμορφη μαρίνα του. Μην παραλείψετε στο πιο γνωστό όνομα της λίμνης τη Villa Feltrinelli. Πρόκειται για ένα νεογοτθικό αρχοντικό του 1860 που οι ιδιοκτήτες του το μετέτρεψαν σε πολυτελές ξενοδοχείο με μαρμάρινες σκάλες, frescos αλλά και έναν κήπο με λεμονιές.

Guanacaste, Κόστα Ρίκα

Με θέα τον υπέροχο κόλπο του Papagayo και την ακτή της Culebra το νέο Andaz Peninsula Papagayo βοηθά στο να αναπτυχθεί η φήμη της Κόστα Ρίκα ως ένας από τους καλύτερους ρομαντικούς προορισμούς.
Ο αρχιτέκτονας Ρόναλντ Ζούρκερ χρησιμοποίησε λιτές, μοντέρνες γραμμές που αγκαλιάζουν την καλλιτεχνική κληρονομιά της περιοχής.

Γευτείτε υπέροχες τοπικές γεύσεις στα τρία προσεγμένα εστιατόρια. Εάν σας αρέσουν τα θαλάσσια σπορ τότε αν οδηγήσετε για περίπου 1,5 ώρα από την χερσόνησο του Papagayo θα βρεθείτε στο Witch’s Rock Surf Camps, όπου παραδίδονται μαθήματα surf, υπάρχουν εστιατόρια, pubs και 18 δωμάτια για να διανυκτερεύσετε.

Ελσίνκι, Φινλανδία

Γευτείτε το καλοκαίρι κάπως διαφορετικά πηγαίνοντας σε μια χώρα όπου ο ήλιος του μεσονυκτίου λάμπει όλο τον χρόνο. Το Ελσίνκι, πρωτεύουσα της Φινλανδίας, είναι στην καλύτερή του εποχή το καλοκαίρι όταν οι ντόπιοι ξεκινούν για την “εξερεύνηση” των μεγάλων νησιών αλλά και των φιόρδ.

Επιβιβαστείτε στο γαλανόλευκο πλοίο Doris για να γευματίσετε απολαμβάνοντας παράλληλα μια υπέροχη βόλτα στο φινλανδικό αρχιπέλαγος. Στη συνέχεια και αφού αποβιβαστείτε επισκεφθείτε την Design District με τα 200 καταστήματα, γκαλερί και μπουτίκ. Για δείπνο προτιμήστε τα juuri που αποτελούν την φινλανδική εκδοχή των ισπανικών τάπας.