Εκ πρώτης όψεως το Nördlingen μοιάζει με μια συνηθισμένη πόλη στην επαρχία της Γερμανίας, με χαρακτηριστικά σπίτια από ξύλο, πλακόστρωτα σοκάκια και το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου να ξεχωρίζει στον ουρανό της. Ωστόσο, αυτή η μικρή πόλη της Βαυαρίας που βρίσκεται κατά μήκος του εμβληματικού Romantic Road της Γερμανίας κρύβει ένα απίστευτο μυστικό -τα τείχη και τα κτίριά της έχουν ενσωματωμένα εκατομμύρια διαμάντια.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο είναι πέρα για πέρα αληθινό, κάνοντας τη μικρή πόλη της Γερμανίας ένα από τα πιο λαμπερά και πολύτιμα μέρη της γης. Συνολικά 72.000 τόνοι (!) διαμαντιών είναι κρυμμένοι στα θεμέλια των κτιρίων της πόλης, τα οποία ωστόσο δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.

Φυσικά, δεν τοποθετήθηκαν εκεί εσκεμμένα, αλλά εντελώς κατά τύχη, καθώς οι κάτοικοι της πόλης δεν γνώριζαν τίποτα για τον αμύθητης αξίας θησαυρό της μέχρι τη δεκαετία του 1960. Τότε αποκαλύφθηκε ότι ένα περίεργο φαινόμενο έλαβε χώρα εκατομμύρια χρόνια πριν, με έναν μικρό αστεροειδή να πλήττει την συγκεκριμένη περιοχή της Βαυαρίας.

Ο αστεροειδής άφησε πίσω του έναν κρατήρα 9 μιλίων -όση και έκταση της πόλης καθώς και έναν σουεβίτη, δηλαδή βράχο που απαρτίζεται από διαμάντια, κρύσταλλα, γυαλί και άλλα συντρίμμια. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η μεγάλη ταχύτητα της σύγκρουσης του αστεροειδούς με τη γη ήταν εκείνη που σχημάτισε τους πολύτιμους λίθους.

Όταν οι έποικοι έφτασαν στην περιοχή εκατομμύρια χρόνια αργότερα, το 898 μ.Χ., δεν είχαν ιδέα ότι έχτιζαν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους σε γη που είχε την υψηλότερη συγκέντρωση διαμαντιών από οποιοδήποτε μέρος στη Γη, καθώς τα διαμάντια που ήταν διάσπαρτα σε όλη την περιοχή ήταν πολύ μικρά για να είναι ορατά με γυμνό μάτι. Για χρόνια, οι ντόπιοι του Nördlingen υπέθεταν ότι η καταγωγή του κρατήρα ήταν ηφαιστειακή. Μόνο τη δεκαετία του 1960 επιβεβαιώθηκε ότι προήλθε από έναν αστεροειδή.

Χωρίς να γνωρίζουν περισσότερα, οι κάτοικοι χρησιμοποίησαν τον σουεβίτη ως οικοδομικό υλικό για την κατασκευή της πόλης τους. Ως αποτέλεσμα, πολλές από τις πιο διάσημες κατασκευές του Nördlingen -συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου η αξία της οποίας μεταφράζεται σε 5.000 καράτια- έχουν υψηλή αξία σε καράτια.

Σήμερα, οι κάτοικοι του Nördlingen γνωρίζουν ότι ζουν πάνω από τόνους διαμαντιών, χωρίς να φαίνονται πρόθυμοι να την καταστρέψουν για να εκμεταλλευτούν αυτήν τους την περιουσία, καθώς το μέγεθός τους είναι μικρότερο από 0,2 χιλιοστά -ως εκ τούτου είναι σχεδόν άχρηστα, ακόμη και σε τόσο υψηλές συγκεντρώσεις.