Το μικροσκοπικό νησί της Λακωνίας που οφείλει το όνομά του σε ένα ξεχασμένο κράνος

Αποτέλεσε το ερωτικό κρησφύγετο της Ωραίας Ελένης και του Πάρη


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
9:44
16/11/2020
Το μικροσκοπικό νησί της Λακωνίας που οφείλει το όνομά του σε ένα ξεχασμένο κράνος
1
loading

Στο μικροσκοπικό νησάκι που ενώνεται με το Γύθειο μέσω μιας γέφυρας, λέγεται ότι πέρασαν το πρώτο τους βράδυ ο Πάρης και η ωραία Ελένη, μετά τη φυγή τους από τη Σπάρτη.

Μάλιστα φεύγοντας, ο Πάρης άφησε πίσω του το κράνος του και έτσι το νησί πήρε το όνομά του, Κρανάη. Πρόκειται για ένα νησάκι δίπλα από το λιμάνι του Γυθείου, με μια ασυνήθιστη ομορφιά σε ένα ήδη μαγικό τοπίο. Πάνω του συναντά κανείς έναν από τους παλιότερους φάρους της Ελλάδας.

Ο λευκός οκταγωνικός φάρος έχει ύψος 23 μέτρα και λειτούργησε για πρώτη φορά με πετρέλαιο στέλνοντας τη δέσμη φωτός του στα 15 ναυτικά μίλια.

Λίγο πιο δίπλα ο επιβλητικός πύργος Τζανετάκη που στεγάζει το Ιστορικό Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης βρίσκεται μέσα σε ένα πυκνό πευκόδασος μαζί με το εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου. Μάλιστα, από το συγκεκριμένο σημείο του νησιού μπορεί κανείς να απολαύσει τη μοναδική θέα προς το Γύθειο, όπως θα παρατηρήσετε και από τα πλάνα του youtuber haanity.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ελενη femme fatale

    Κόρη τού Δία μητέρα της η Νέμεση ή η Τιθύα ή η Λήδα γεννώντας δύο αυγά από τό ενα βγήκε η Ελένη και από τό άλλο ο Κάστορας και ο Πολυδεύκης. Παιδίούλα τήν είχε αρπάξει ο Θησέας και τήν πήγε στίς Αφίδνες Αττικής, από εκεί τήν ελευθέρωσαν οι Διόσκουροι. Οδηγημένος από τήν Αφροδίτη ο Πάρης ήρθε στή Σπάρτη φιλοξενήθηκε από τό Μενέλαο και στό διάστημα τής απουσίας του στήν Κρήτη πήρε τήν Ελένη και έφυγε γιά τήν Τροία. Πιστοί στόν όρκο τους οι ήρωες μέ αρχιστράτηγο τόν Αγαμέμνωνα αδερφό τού Μενέλαου εξεστράτευσαν εναντίον τής Τροίας. Όταν σκοτώθηκε ο Πάρις παντρεύτηκε τό Δηίφοβο άλλο γιό τού Πρίαμου. Μετά τήν άλωση τής Τροίας ο Μενέλαος οδήγησε τήν Ελένη στή Σπάρτη και έζησαν ενωμένοι και ήσυχοι πιά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει