Ο γαλαζοπράσινος παράδεισος των Κουφονησίων τα τελευταία χρόνια κερδίζει τις εντυπώσεις και την προτίμηση του κοινού, που τα επιλέγει τόσο για τα ονειρικά σαν ψεύτικα νερά του Αιγαίου, όσο και για την χαλαρότητα που χαρακτηρίζει τα δύο μικρά νησάκια των Κυκλάδων.

Ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά τους οι ονειρικές παραλίες που συναντά κανείς σε αυτά, που στην κυριολεξία σε κάνουν να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιον εξωτικό παράδεισο.

Μία από τις πιο γνωστές ακτές στο Άνω Κουφονήσι, λοιπόν, είναι και το Πορί, σε απόσταση τριών χλμ. από την Χώρα, μια μαγική και μεγάλη παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά στη βάση ενός μεγάλου, φυσικού κόλπου που εξασφαλίζει γαλήνια νερά. Το γαλαζοπράσινο χρώμα της υδάτινης αγκαλιάς του Αιγαίου ταξιδεύει σε μέρη μακρινά, καθηλώνοντας το βλέμμα με την υπέροχη, κρυστάλλινη διαύγειά του.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες -λιγοστά αρμυρίκια προσφέρουν την ανακουφιστική σκιά τους σε όσους έρθουν εδώ από νωρίς το πρωί- ωστόσο διαθέτει επιλογές για καφέ και φαγητό ακριβώς από πάνω.

Πολύ κοντά στο Πορί, συναντώνται και τρία από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του νησιού, που δεν είναι άλλα από τις σπηλιές του Ξυλομπάτη, το Γάλα και την σπηλιά «Το μάτι του διαβόλου».