Η παραλία στην Αλόννησο με τα δεκάδες χρώματα

Από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:00
01/08/2020
Η παραλία στην Αλόννησο με τα δεκάδες χρώματα
1
loading

01Είχατε φανταστεί ποτέ ότι μία παραλία μπορεί να χαρακτηρίζεται από δεκάδες χρώματα; Το Κοκκινόκαστρο (το πρώτο χρώμα μαρτυράται από την ονομασία της) στην Αλόννησο είναι μία από αυτές.

Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές ακτές του νησιού των Σποράδων με το κόκκινο των επιβλητικών και απότομων βράχων περιμετρικά της να αποτελεί και το βασικό χαρακτηριστικό της.

Τα γαλαζοπράσινα βαθιά και πεντακάθαρα νερά της θάλασσας, το χρυσαφένιο χρώμα της αμμουδιάς που αναμειγνύεται με πολύχρωμες πετρούλες και το πράσινο των πεύκων που αγγίζουν σχεδόν την υδάτινη αγκαλιά συνθέτουν το πολύχρωμο παζλ της ακτής που πραγματικά εντυπωσιάζει.

Η παραλία, βορειοανατολικά από το Πατητήρι, συναντάται κοντά στα ερείπια νεολιθικού οικισμού, που σύμφωνα με τις ανασκαφές που πραγαμτοποιήθηκαν στην περιοχή στη συγκεκριμένη θέση υπήρχε οικισμός κατά τους αρχαίους χρόνους. Γεγονός που, μάλλον, δικαιολογεί και το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της ακτής «κάστρο».

Η ακτή σε ένα μικρό της μέρος είναι οργανωμένη, ωστόσο, υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για όσους θέλουν να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά με τη φύση. Μάλιστα, τα πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα προσφέρουν την ανακουφιστική σκιά τους στους λουόμενους.

Αξίζει να πάρετε μαζί σας και μάσκα, καθώς ο βυθός εδώ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το αρχαίο τείχος στο ακρωτήρι ή το νησάκι ακριβώς απέναντι από την ακτή, όπου βρέθηκαν σημαντικά προϊστορικά ευρήματα.

Το Κοκκινόκαστρο προσεγγίζεται εύκολα με αυτοκίνητο μέσω της επαρχιακής οδού Πατητηρίου- Γέρακα, ενώ υπάρχει και χώρος για πάρκινγκ 30 μέτρα περίπου πριν από την παραλία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ιάκωβος.

    Είχα την ατυχία να επισκεφτώ πρόσφατα την συγκεκριμένη παραλία. Άλλες οι προσδοκίες άλλη η πραγματικότητα. Το μεγαλύτερο μέρος ήταν με ξαπλώστρες από το μπαρ(δεν μας χάλασε γιατί αυτό θέλαμε) αυτό που Με χάλασε ήταν η παραλία που ήταν με κοκκινόχωμα και το κυριότερο ο σκύλος του ιδιοκτήτη του μπαρ που αφού πήρε το μπανάκι του στην θάλασσα ήρθε για δροσιά κάτω από την ξαπλώστρα μου. Τελικά μας βγήκε σε καλό γιατί φύγαμε αμέσως για την παραλία στην Μηλιά η οποία είναι αυτό που φαίνεται και όχι παραλίες νταμάρια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει