Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Σκιάθο, το ερημονήσι Τσουγκριάς αποτέλεσε, σύμφωνα με τους ντόπιους, σημείο αναφοράς για τους θρυλικούς Beatles όταν επισκέφτηκαν το όμορφο νησί των Σποράδων την δεκαετία του ’60.

Μάλιστα έκαναν αρκετές προσπάθειες για να αγοράσουν κάποια έκταση σε αυτό, καθώς η πλούσια φύση που το χαρακτηρίζει τους μάγεψε από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Ο λόγος για το ερημονήσι Τσουγκριάς, το οποίο απέχει μόλις 3,5 χλμ. από το λιμάνι της Σκιάθου, απ’ όπου σε καθημερινή βάση και καιρού επιτρέποντος αναχωρούν εκδρομικά πλοία που συστήνουν τους τουρίστες της Σκιάθου στην ανόθευτη και ανέγγιχτη ομορφιά του μικρού νησιού.

Η παρθένα φύση, με τα ελαιόδεντρα και τα πεύκα να φτάνουν σχεδόν στη θάλασσα, και οι τρεις ονειρικές παραλίες του στα σημεία αναφοράς του, που το έχουν καταστήσει δημοφιλή προορισμό για τους σκαφάτους και τους ιστιοπλόους που επιλέγουν τη Σκιάθο για τις διακοπές τους.

Το νησί διαθέτει χωμάτινα μονοπάτια για όσους θέλουν να το εξερευνήσουν εκ των έσω, ενώ μοναδικό κτίσμα πάνω σε αυτό η εκκλησία του Αγίου Φλώρου, γνωστή και ως «εκκλησία του γκρεμνού», όπως την αποκαλούν οι ψαράδες της περιοχής, που χτίστηκε μετά από επιθυμία του εφοπλιστή Θωμά Επιφανειάδη στις αρχές της δεκαετίας του ΄60.