Με δυνατό χαρτί της το γεγονός ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η Πελοπόννησος με τις υπέροχες περιοχές και τις αμέτρητες γραφικές γωνιές της αναδεικνύεται στον ιδανικότερο προορισμό για ολιγοήμερες αποδράσεις από το κλεινόν άστυ.

Γραφικά χωριά, ρομαντικές πόλεις και ονειρικές καστροπολιτείες γίνονται ο αγαπημένος προορισμός των weekenders που θέλουν να ξεκουραστούν και ταυτόχρονα να απολαύσουν όμορφες εικόνες και τοπία.

Ναύπλιο

Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, χαρακτηρίστηκε από τους Ενετούς κατακτητές ως η «Νάπολη της Ανατολής», με τους περισσότερους να την γνωρίζουν ως την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους το 1828-1833, επί Ιωάννη Καποδίστρια. Σήμερα το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, με πλούσια ιστορία και σπουδαία μνημεία και αξιοθέατα.

Σημεία αναφορά της το περίφημο Παλαμήδι, που στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου από την εποχή της Ενετοκρατίας και «παρακολουθεί» τα τεκταινόμενα στην πόλη του Ναυπλίου αφ’ υψηλού. Το πολυφωτογραφημένο Μπούρτζι και η κεντρική Πλατεία Συντάγματος με το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και ο Μεγάλος Δρόμος, όπως αποκαλείται ο πολυσύχναστος πεζόδρομος της Σταϊκοπούλου στην Παλιά Πόλη.

Δημητσάνα

Συνώνυμη με την Ορεινή Αρκαδία, η Δημητσάνα είναι η πιο κοσμοπολίτισσα και δημοφιλής απ’ όλα τα χωριά της Αρκαδίας. Διατηρώντας ακόμα ανέπαφο το γραφικό της χαρακτήρα, παρόλη την τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει, χαρίζει στους επισκέπτες της πανέμορφες εικόνες.

«Σκαρφαλωμένη» στην καρδιά του Μαινάλου και με τον κάμπο της Μεγαλόπολης να απλώνεται στα πόδια της, η ένδοξη ιστορία της χάνεται στα βάθη του χρόνου, με αναφορές να γίνονται ήδη από τα ομηρικά έτη.

Μονεμβασιά

Από τις πιο καλοδιατηρημένες, μεσαιωνικές καστροπολιτείες της χώρας που κατοικούνται μέχρι σήμερα, πίσω από τα ενετικά τείχη της Μονεμβασιάς ξυπνάνε μνήμες αιώνων. Πλακόστρωτα σοκάκια, εντυπωσιακά αρχοντικά, ατμοσφαιρικές καμάρες, πανέμορφες εκκλησίες, πέτρινα σκαλιά στα βασικά χαρακτηριστικά της Κάτω Πόλης. Το ταξίδι στο χρόνο ξεκινάει μόλις περάσετε την πύλη του κάστρου και αντικρύσετε το κεντρικό σοκάκι της Μονεμβασιάς ή κατά τους Βυζαντινούς την «Μέση Οδό».

Γεμάτη με μοντέρνες καφετέριες, παραδοσιακές ταβέρνες και boutique ξενοδοχεία –όλα προσαρμοσμένα στο ύφος και την φιλοσοφία της καστροπολιτείας με σεβασμό στην ιστορικότητα και την αρχιτεκτονική της– θα γίνει το σημείο αναφοράς σας κατά την διάρκεια της διαμονής σας εδώ.

Μην παραλείψετε, επίσης, να ανηφορίσετε μέχρι το Επάνω Κάστρο για να απολαύσετε πανοραμική άποψη της Μονεμβασιάς και της θάλασσας που απλώνεται στα «πόδια» της. Σημείο αναφοράς της Πάνω Πόλης η εκκλησία της Αγίας Σοφίας «κρεμασμένης» σε μια απότομη πλαγιά ακριβώς πάνω από τη θάλασσα.