Φθινοπωρινό σκηνικό στη Λίμνη Πλαστήρα

Ονειρικές εικόνες με τη φύση σε όλο της το μεγαλείο


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
14:46
24/09/2019
Φθινοπωρινό σκηνικό στη Λίμνη Πλαστήρα
1
loading

Το τοπίο γύρω από τη Λίμνη Πλαστήρα, στο οροπέδιο Νεβρόπολης στο δυτικό τμήμα του νομού Καρδίτσας, είναι μαγευτικά υπέροχο, με την φθινοπωρινή παλέτα των χρωμάτων της να δημιουργεί τοπία και εικόνες που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη και βάζουν σε διάθεση για μια μίνι εξόρμηση στο μεγαλείο της φύσης.

Η μοναδική ομορφιά που χαρακτηρίζει τη Λίμνη Πλαστήρα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, μαγεύει τον ταξιδιώτη κάνοντάς το να καθιερώσει τον προορισμό σε αγαπημένη ταξιδιωτική επιλογή.

Το τεχνητό θαύμα της Θεσσαλίας σχηματίστηκε το 1959 –αποτελεί έμπνευση και φέρει το όνομα του Νικόλαου Πλαστήρα– όταν δημιουργήθηκε το φράγμα στον ποταμό Ταυρωπό. Η συνολική επιφάνεια της λίμνης καλύπτει συνολικά 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ το μεγαλύτερο βάθος της φτάνει τα 60 μέτρα. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία για πλήθος δραστηριοτήτων, τόσο στην ίδια τη λίμνη όσο και στις όχθες της αλλά και στις γύρω περιοχές.

Ένα ταξίδι εδώ, μπορεί να πάρει διάφορες εκδοχές, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει από κοντά το φράγμα, ύψους 83 μέτρων και πλάτους 220 μέτρων, ενώ η πανοραμική θέα στη λίμνη λίγο πριν το φράγμα από το πέτρινο παρατηρητήριο προσφέρει μοναδικές εικόνες που μένουν για πάντα χαραγμένες στη φωτογραφική μνήμη του μυαλού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar alexandros 43

    Μοναδικής ομορφιάς η λίμνη Πλαστήρα την οποία μπορούμε να απολαύσουμε και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=-7mHKgSpG0w&t=39s σε ένα υπέροχο εναέριο βίντεο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει