Το τοπίο γύρω από τη Λίμνη Πλαστήρα, στο οροπέδιο Νεβρόπολης στο δυτικό τμήμα του νομού Καρδίτσας, είναι μαγευτικά υπέροχο, με την φθινοπωρινή παλέτα των χρωμάτων της να δημιουργεί τοπία και εικόνες που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη και βάζουν σε διάθεση για μια μίνι εξόρμηση στο μεγαλείο της φύσης.

Η μοναδική ομορφιά που χαρακτηρίζει τη Λίμνη Πλαστήρα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, μαγεύει τον ταξιδιώτη κάνοντάς το να καθιερώσει τον προορισμό σε αγαπημένη ταξιδιωτική επιλογή.

Το τεχνητό θαύμα της Θεσσαλίας σχηματίστηκε το 1959 –αποτελεί έμπνευση και φέρει το όνομα του Νικόλαου Πλαστήρα– όταν δημιουργήθηκε το φράγμα στον ποταμό Ταυρωπό. Η συνολική επιφάνεια της λίμνης καλύπτει συνολικά 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ το μεγαλύτερο βάθος της φτάνει τα 60 μέτρα. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία για πλήθος δραστηριοτήτων, τόσο στην ίδια τη λίμνη όσο και στις όχθες της αλλά και στις γύρω περιοχές.

Ένα ταξίδι εδώ, μπορεί να πάρει διάφορες εκδοχές, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει από κοντά το φράγμα, ύψους 83 μέτρων και πλάτους 220 μέτρων, ενώ η πανοραμική θέα στη λίμνη λίγο πριν το φράγμα από το πέτρινο παρατηρητήριο προσφέρει μοναδικές εικόνες που μένουν για πάντα χαραγμένες στη φωτογραφική μνήμη του μυαλού.