Η Κολώνα, στο χαμηλών τόνων νησί της Κύθνου, αποτελεί όχι μόνο μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού, αλλά και μία από τις πιο ιδιόμορφες όλων των Κυκλάδων. Η ιδιαίτερη μορφολογία της, μάλιστα, την καθιστά μοναδική στο είδος της, ενώ ελάχιστες ακόμη ακτές στην Ελλάδα έχουν αυτό το «πλεονέκτημα» των δίδυμων ακρογιαλιών.

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς με τη διπλή, στην ουσία παραλία, από ψηλά πραγματικά συγκλονίζει, με τον χρυσαφένιο «δρόμο» από άμμο να περιβάλλεται από τα υπέροχα νερά της υδάτινης αγκαλιάς του Αιγαίου.

Κολώνα: Η πιο εντυπωσιακή διπλή παραλία στις Κυκλάδες

Η Κολώνα συναντάται σε απόσταση μόλις 3 χλμ. από τη Χώρα της Κύθνου, στο δυτικό τμήμα του νησιού, και στην ουσία μιλάμε για μία από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων, η ιδιαίτερη μορφολογία της οποίας την έχει κάνει τόσο διάσημη στις επιλογές των επισκεπτών του νησιού.

Στην ουσία πρόκειται για μια χρυσαφένια αμμόγλωσσα, μήκους 240 μέτρων περίπου, που συνδέει την ακτή της Κύθνου με μια μικρή βραχονησίδα, αυτή του Αγίου Λουκά. Το πλάτος της παραλίας κυμαίνεται μεταξύ 80- 100 μέτρων, ενώ η θάλασσα βρέχει εκατέρωθεν τη λωρίδα άμμου που διεισδύει στα νερά της, δημιουργώντας έτσι αυτήν την ονειρική εικόνα, την οποία αν παρατηρήσει κανείς από ψηλά στην κυριολεξία δεν χορταίνει να βλέπει.

Λόγω της θέσης της, μάλιστα, προστατεύεται ιδιαιτέρως από τον αέρα, με αποτέλεσμα να αποτελεί αγαπημένη επιλογή όσων επισκέπτονται το νησί και με σκάφος. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, κάτι που την καθιστά ακόμη πιο ονειρική, γι’ αυτό όσοι την επισκεφτούν πρέπει να έχουν μαζί τους τις απαραίτητες προμήθειες για μία ημέρα στην παραλία.

Αν και η πρόσβαση στην ακτή δεν είναι και τόσο εύκολη -για να την προσεγγίσει κανείς θα πρέπει να οδηγήσει σε έναν αρκετά στενό, σε κάποια σημεία, και δύσβατο χωματόδρομο- η εικόνα που αντικρίζει κανείς αλλά και η εμπειρία που θα ζήσει στην Κολώνα σίγουρα αποζημιώνουν και με το παραπάνω την όποια ταλαιπωρία.