Η Εύβοια είναι ένας από τους προορισμούς που πάντα θα αποτελεί ιδανική επιλογή για μια αναζωογονητική εξόρμηση. Ανακαλύψτε μέρη με θαλασσινή αύρα που σίγουρα θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα αποτινάξουν από πάνω σας κάθε ίχνος από την αγχώδη καθημερινότητα. Γαλήνια τοπία δίπλα στη θάλασσα, για μια ολιγοήμερη απόδραση που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Ωρεοί

Αιγιοπελαγίτικη αισθητική στη Βόρεια Εύβοια

Αν ένα σημείο στη Βόρεια Εύβοια, βγάζει αυτήν την ηρεμία και τη γαλήνη που τόσο πολύ αναζητάς στην καθημερινότητά σου αυτό δεν είναι άλλο από τους Ωρεούς, 5 χλμ. δυτικά της Ιστιαίας. Το γραφικό και ήσυχο ψαροχώρι των Ωρεών, στη Βόρεια Εύβοια, 5 χλμ. δυτικά της Ιστιαίας, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να αποτινάξεις από πάνω σου κάθε ίχνος από την αγχώδη καθημερινότητά σου. Η θέα και μόνο στα νερά του Ευβοϊκού ηρεμεί το πνεύμα και γαληνεύει την ψυχή, ενώ η αιγιοπελαγίτικη αύρα του δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Πρόκειται για έναν από τους πιο ιστορικούς οικισμούς στη Βόρεια Εύβοια (μαζί με την Ιστιαία) με την δημιουργία του να χάνεται στα βάθη των αιώνων. Δημοφιλέστερο σημείο των Ωρεών, ο περίφημος Ταύρος των Ωρεών, ένα γλυπτό φυσικού μεγέθους που βρέθηκε στη θάλασσα τον Αύγουστο του 1965 κατά τις εργασίες επέκτασης του λιμανιού. Κατασκευασμένος από πεντελικό μάρμαρο ζυγίζει περίπου 4,8 τόνους και παριστάνει έναν ταύρο σε στάση επίθεσης, ενώ πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο και βάρος σωζόμενα γλυπτά που έχουν βρεθεί στη χώρα μας. Αν βρεθείς εδώ μην παραλείψεις να καθίσεις για τσιπουράκι και νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες σε κάποια από τα μεζεδοπωλεία στην παραλιακή περαντζάδα.

Μαρμάρι

Το λιμάνι στο Μαρμάρι

Το Μαρμάρι, συναντάται στη Νότια Εύβοια, αμφιθεατρικά χτισμένο γύρω από έναν όμορφο κόλπο, ακριβώς απέναντι από την Ραφήνα. Το ήσυχο ψαροχώρι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, κυρίως από την Αθήνα, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που το επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, καθώς προσφέρει μια μοναδική εμπειρία.

Η περιοχή διαθέτει ονειρικές παραλίες που παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς, όπως εκείνη της Μεγάλης Άμμου με την χαρακτηριστική χρυσαφένια αμμόγλωσσα. Πρόκειται για μια ονειρική ακρογιαλιά, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του windserfing ή kitesurfing.

Επίσης, πλεονέκτημα για το Μαρμάρι αποτελεί και το γεγονός ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σύμπλεγμα νησιών Πεταλιοί, οι οποίοι χαρακτηρίζονται και ως «Καραϊβική» της Ελλάδας. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το Μαρμάρι έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του με τους 10 καλύτερους προορισμούς για ιστιοπλοΐα στον κόσμο.

Αιδηψός

Αιδηψός

Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Βόρεια Εύβοια, αδιαμφισβήτητα, η λουτρόπολη της Αιδηψού, που κυριαρχεί στις επιλογές όλων κυρίως για τα περίφημα λουτρά της. Οι ιαματικές ιδιότητες των θερμών πηγών της, άλλωστε,  είναι γνωστές από την αρχαιότητα, καθώς υπάρχουν αναφορές σε αυτές στα έργα του Πλούταρχου, του Στράβωνα, του Αριστοτέλη και άλλων. Στο υδροθεραπευτήριο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ιαματικά λουτρά, τόσο στην εξωτερική όσο και στις εσωτερικές πισίνες και λουτρά, καθώς και να θαυμάσει την αρχαιολογική συλλογή, με ευρήματα από τις ανασκαφές στη γύρω περιοχή. Οι πηγές της Αιδηψού είναι περισσότερες από 80 και η θερμοκρασία του νερού τους ξεκινάει από περίπου 70 βαθμούς.

Όμως η Αιδηψός δεν είναι μόνο αυτό. Πρόκειται για ένα ολοζώντανο μέρος με πολλά νεοκλασικά κτίρια, που αποπνέουν έναν αέρα νοσταλγικό, σύγχρονες επιχειρήσεις, εστιατόρια και ταβέρνες και αξιόλογα ξενοδοχεία που ανεβάζουν τον πήχη ψηλά και αναδεικνύουν την Αιδηψό σε προορισμό παντός καιρού και για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.