Το μικρό και γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι στη Νότια Εύβοια συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για ιστιοπλοΐα. Ο λόγος για το υπέροχο Μαρμάρι, έναν τόπο που ξεχωρίζει για την ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Aμφιθεατρικά χτισμένο γύρω από έναν όμορφο κόλπο, ακριβώς απέναντι από την Ραφήνα, το όνομά του παραπέμπει στα πλούσια πετρώματα της ευρύτερης περιοχής, καθώς οι κάτοικοί του κατά τα παλαιότερα χρόνια ασχολούνταν ως επί το πλείστον με την επεξεργασία και εξαγωγή πετρωμάτων μαρμάρου και σχιστόλιθου, καθώς και με την εξόρυξη της περίφημης πλάκας Καρύστου (η οποία συναντάται σε απόσταση 13 χλμ.).

Η περιοχή διαθέτει ονειρικές παραλίες που παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς, όπως εκείνη της Μεγάλης Άμμου με την χαρακτηριστική εικόνα της χρυσαφένιας αμμόγλωσσας να ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου. Πρόκειται για μια ονειρική ακρογιαλιά, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του windserfing ή kitesurfing.

Επίσης, πλεονέκτημα για το χωριό αποτελεί και το γεγονός ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σύμπλεγμα νησιών Πεταλιοί, οι οποίοι χαρακτηρίζονται και ως «Καραϊβική» της Ελλάδας.