Τη λίστα με τα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2022 δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller. Σταθερές αξίες, δημοφιλείς επιλογές αλλά και πιο low profile νησιά φιγουράρουν στη λίστα της «βίβλου» του ταξιδιού, που για ακόμη μια χρονιά υμνεί την Ελλάδα και τα νησιά της μέσα από ένα εκτενές αφιέρωμα.

Η συντάκτρια του άρθρου, Rachel Howard, δίνει έναν λόγο για τον οποίο αξίζει κανείς να επισκεφτεί κάποιο από τα συνολικά 23 νησιά, μεταξύ των 200 και πλέον που διαθέτει η χώρα μας, που η ίδια έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τα καλύτερα για το 2022.

Άνω Σύρος

Conde Nast Traveller: Αυτά είναι τα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2022

Έτσι, η Σύρος διακρίνεται για την ενδιαφέρουσα τοπική κουλτούρα της, αλλά και για το γεγονός ότι αποτελεί έναν προορισμό παντός καιρού. Η Σίφνος για τα παραδοσιακά και πλούσια πανηγύρια της, με τη γαστρονομία του νησιού -γενέτειρα του εθνικού μας μάγειρα Νικόλαου Τσελεμεντέ- να τονίζεται ιδιαιτέρως στο άρθρο.

Η συντάκτρια διακρίνει την αρχοντική Ύδρα για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο Τέχνη, τη Μήλο για την δραματική και φωτογενή ακτογραμμή της, τη Σέριφο για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και την Αμοργό για το βαθύ μπλε των νερών του Αιγαίου -δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, και το γεγονός ότι εδώ γυρίστηκε και η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο».

Σαρακίνικο, Μήλος

Από την λίστα του Conde Nast Traveller δεν λείπουν οι Παξοί που διακρίνονται για τις σοφιστικέ στιγμές απομόνωσης από τα πλήθη που προσφέρουν στους επισκέπτες τους, φυσικά η Σαντορίνη για όσους έρχονται στην Ελλάδα για το μήνα του μέλιτος ή επισκέπτονται τη χώρα μας για πρώτη φορά και η Κεφαλονιά που προτείνεται ως ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές.

Οία, Σαντορίνη

Η Κέρκυρα διακρίνεται για τα καταπράσινα τοπία της, η Ιθάκη ως μυθικό καταφύγιο για ερωτευμένους αλλά και μοναχικούς ταξιδιώτες και η Φολέγανδρος για την αυθεντικότητα και την μποέμ αύρα της. Η Μύκονος και η πολυτέλεια που την χαρακτηρίζουν δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα, η οποία συμπληρώνεται από την Τήνο για τα παραδοσιακά χωριά και το νόστιμο φαγητό στις ταβέρνες της, την Κρήτη για τα αρχαιολογικά μνημεία και την πληθώρα δραστηριοτήτων και η Πάτμος για τις σοφιστικέ και φινετσάτες βίλες, σε ένα υπέροχο και πάλλευκο σκηνικό μυστηριακής ατμόσφαιρας.

Σαχάρα, Νάξος

Στη λίστα ξεχωρίζουν, επίσης, η Σύμη ως ιδανικός προορισμός για «ναυαγούς», η Νάξος για τις ατελείωτες αμμώδεις ακρογιαλιές της, η Αστυπάλαια για μια απόδραση μακριά από τα πλήθη και η Ζάκυνθος για διακοπές με νήπια και εφήβους.

Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου

Τέλος, οι επιλογές της συντάκτριας ολοκληρώνονται από τη Ρόδο που ενδείκνυται για ένα ταξίδι στο χρόνο, τη Σκιάθο για τις ονειρικές παραλίες της και τη Λευκάδα για τις σούπερ σταρ παραλίες της που κάθε χρόνο συγκεντρώνουν αμέτρητα πλήθη.