Το Street View είναι ένας μοναδικός τρόπος να εξερευνήσει κάποιος νέα μέρη, να βρει τον ιδανικό προορισμό για τις διακοπές του ή να εντοπίσει με ακρίβεια μια διεύθυνση. Η Ελλάδα ήταν η 56η χώρα που εντάχθηκε στο Street View τον Ιούνιο του 2014.

Από τις 24 Μαρτίου 2015 η πλατφόρμα εμπλουτίζεται με νέες φωτογραφίες και ειδικές συλλογές προσφέροντας στους χρήστες από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να προβληθούν στο διαδίκτυο.

Το Street View Trekker, ένα σακίδιο πλάτης εξοπλισμένο με μία κάμερα, μας επιτρέπει να περιηγηθούμε σε μερικές από τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις, σε τοποθεσίες πολιτιστικής και ιστορικής αξίας, τοπία φυσικού κάλλους αλλά και σε μια σειρά από δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.

Ανακαλύψτε μερικές από τις καταπληκτικές συλλογές που έχει συγκεντρώσει το Grow Greek Tourism Online σε συνεργασία με τοπικούς συνεργάτες:


Επισκεφθείτε τα Μετέωρα, με θέα που κόβει την ανάσα και περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Απολαύστε την θέα από τον Λυκαβηττό. Ο μύθος λέει πως ο βράχος έπεσε από τα χέρια της Θεάς Αθηνάς έπειτα από μια κακιά είδηση που της έφερε ένα κοράκι.


Απολαύστε τη μοναδική θέα της Αθήνας από το Λυκαβηττό.

Σ’ έναν τόπο που έχει φιλοξενήσει πειρατές βρίσκεται ο Μπάλος, μια λιμνοθάλασσα στις ακτές της Κρήτης. Εκεί υπάρχει ένα νησάκι το οποίο αποτελεί μέρος ενός ακρωτηρίου κατά μήκος της λιμνοθάλασσας που λέγεται «Ακρωτήριο Τηγάνι».


Μπάλος, μία λιμνοθάλασσα στην Κρήτη.

Εκτός από την ιστορική μεγάλη κληρονομιά η Κρήτη έχει και το Φαράγγι της Σαμαριάς, έναν Εθνικό Δρυμό με μήκος 18 χιλιομέτρων που αποτελεί κομμάτι του Παγκόσμιου Δικτύου Αποθεμάτων της Βιόσφαιρας.


Φαράγγι της Σαμαρίας στην Νοτιοδυτική Κρήτη.

Δέσμευση για ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού μέσω του διαδικτύου

Η ενημερωμένη έκδοση του Street View αποτελεί μέρος του Grow Greek Tourism Online, της πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε για να παρέχει στους επιχειρηματίες του τουρισμού σε όλη τη χώρα δωρεάν εκπαίδευση και διαδικτυακά εργαλεία προκειμένου να ενισχύσουν τη δραστηριότητα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.