Οι λάτρεις του διαστήματος, ετοιμαστείτε για απογείωση! Τώρα μπορείτε να φάτε στο διάστημα, 220 μίλια πάνω από τη Γη. Όχι, δεν θα πετάξετε πραγματικά ψηλά στην ατμόσφαιρα, αλλά αυτή η νέα καθηλωτική γευστική εμπειρία στο Epcot της Disney World είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα από ένα ταξίδι στο διάστημα.

Το Space 220, που βρίσκεται στο μέρος του Epcot κοντά στο Mission: Space, υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες του στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας τις πόρτες του στο κοινό για τον εορτασμό της 50ης επετείου του Walt Disney World.

Το εστιατόριο Space 220 της Disney

Το νέο εστιατόριο της Disney σερβίρει το δείπνο 220 μίλια πάνω από τη γη

Ο ενθουσιασμός για τον επισκέπτη ξεκινά πριν ακόμη καθίσει στα τραπέζια αυτού του άρτι αφιχθέντος εστιατορίου. Αφού εισέλθει στο χώρο του Space 220, θα επιβιβαστεί σε έναν διαστημικό ανελκυστήρα και θα πετάξει στα ύψη 220 μίλια πάνω από τη Γη, παρακολουθώντας την Disney World και τη Φλόριντα να πέφτουν στα πόδια του και να εμφανίζεται ο Διαστημικός Σταθμός Centauri ακριβώς από πάνω.

Στη συνέχεια, θα περπατήσει μέσα στον διαστημικό σταθμό, θα προσπεράσει μια φουτουριστική Ζώνη Ανάπτυξης και θα καταλήξει στον κύριο χώρο του εστιατορίου, όπου ο καθένας από τη θέση του μπορεί να απολαύσει τη θέα: η Γη και τα αστέρια -προσοχή στους αστροναύτες που επιπλέουν έξω- μέσα από τα μεγάλα πανοραμικά παράθυρα.

Το εστιατόριο Space 220 της Disney

«Αυτό είναι απλώς άλλο ένα υπέροχο κομμάτι της εμπειρίας του Epcot, που έχει τις ρίζες του στην επιστήμη, δίνοντάς σας μια αισιόδοξη και συναρπαστική άποψη για το μέλλον και σας αφήνει να μπείτε σε αυτό και να το ζήσετε», εξηγεί για τη νέα αυτή εμπειρία στο Travel & Leisure ο Tom Fitzgerald, στέλεχος δημιουργικού χαρτοφυλακίου της Walt Disney Imagineering.

Αν και το εστιατόριο αποτελεί μια πολύ πιο χαλαρή διαστημική τουριστική προσθήκη στο περιπετειώδες αξιοθέατο εκπαίδευσης αστροναυτών «Mission: Space» που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, εξακολουθεί να προσφέρει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία με τους αστροναύτες ορατούς από τα παράθυρα. Για να κάνουν την εμπειρία όσο το δυνατόν πιο πιστευτή, μάλιστα, οι ιθύνοντες φρόντισαν οι όψεις να αντικατοπτρίζουν αυτό που συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο, είτε είναι μέρα είτε νύχτα, είτε βρέχει είτε έχει ήλιο.

Το εστιατόριο Space 220 της Disney

Space 220: Μια πολυτελής γευστική εμπειρία

Το Space 220 αποτελεί μια exclusive γαστρονομική εμπειρία με σταθερό μενού για μεσημεριανό γεύμα (δύο πιάτα) και δείπνο (τρία πιάτα), με τιμή 55 δολάρια και 79 δολάρια αντίστοιχα. Στα κυρίως συναντώνται πιάτα με σολομό, μπριζόλα, μπιφτέκι και πολλά άλλα για το μεσημεριανό γεύμα και φιλέτο, πάπια και διάφορα άλλα για το δείπνο (διατίθενται και vegan επιλογές). Το δείπνο τριών πιάτων συνοδεύεται από «Supernova Sweets» για επιδόρπιο, όπως μους λεμονιού, κέικ πουτίγκας με καραμέλα και cheesecake σοκολάτας. Επιπλέον, υπάρχουν διασκεδαστικά, θεματικά κοκτέιλ και μοκτέιλ (μαζί με μπύρα και κρασί).