Παρόλο που το φθινόπωρο έχει έρθει (κανείς βέβαια δεν θέλει να το αποδεχτεί) οι καλοκαιρινές στιγμές και τα μακροβούτια μπορούν να πάρουν μία μικρή παράταση. Για όσους αναζητάνε αφορμές εκτόνωσης, λοιπόν, από την καθημερινότητα με δροσιστικές βουτιές η Κορινθία αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή ακόμη και για ημερήσια εκδρομή. Αυτήν τη φορά, όμως, επιλέγοντας μια παραλία άγνωστη στο ευρύ κοινό, η οποία σε απόσταση αναπνοής από την Αττική, αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για τις βουτιές του φθινοπώρου.

Κορινθία: Η διπλή παραλία σε απόσταση αναπνοής από την Αττική, ιδανική επιλογή για τις βουτιές του φθινοπώρου

Και ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουν καλά τις κοντινές ακτές της Κορινθίας στην Αττική όπως αυτές των Αγίων Θεοδώρων, των Λουτρών της Ωραίας Ελένης και του Ηραίου, λίγοι είναι εκείνοι που έχουν έστω και ακουστά για τη διπλή παραλία που περιβάλλεται από ένα πλούσιο και καταπράσινο πευκόδασος. Ο λόγος για την ακτή Μυλοκοπή, σε περίπου μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας.

Στην ουσία πρόκειται για μια παραδεισένια ακτή, η οποία χωρίς δεύτερη σκέψη θα μπορούσε να ανήκει σε κάποιο από τα δημοφιλή και πολυσύχναστα νησιά της χώρας.

Η διπλή παραλία Μυλοκοπή δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια σεισμού κατά τους αρχαίους χρόνους, με τη μία πλευρά της να ξεχωρίζει για την σκουρόχρωμη χρυσαφένια αμμουδιά της, και την άλλη, που είναι και η πιο ιδιαίτερη, για τις εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, που έχουν σπάσει από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Εκτός από τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά, το σκηνικό εδώ είναι άκρως αφοπλιστικό, καθώς ένα πλούσιο, καταπράσινο πευκοδάσος αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα. Η ακρογιαλιά διατηρεί τα παρθένα χαρακτηριστικά της μέχρι σήμερα και δεν διαθέτει καμία οργάνωση, γι’ αυτό άλλωστε και δεν είναι ευρέως γνωστή στο κοινό.

Για να την προσεγγίσει κανείς παίρνει την επαρχιακή οδό Λουτρακίου- Περαχώρας, ακολουθώντας ταμπέλες προς Ηραίο και Λίμνη Βουλιαγμένης. Πριν τη διασταύρωση που οδηγεί στη λίμνη, περίπου 2 χλμ. νωρίτερα, υπάρχει ταμπέλα προς Σκαλωσιά και μετά από 6 χλμ. στο αριστερό χέρι ξεκινά αρκετά κακοτράχαλος χωματόδρομος που οδηγεί στην παραλία.