Ακόμη κι αν το καλοκαίρι επισήμως έχει τελειώσει, ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που ενδείκνυται για εξορμήσεις με θαλασσινή αύρα, σε τόπους μαγικούς που έχουν ηρεμήσει και χαλαρώσει από την πολυκοσμία της καλοκαιρινής σεζόν. Η Εύβοια, η Τζια και η Καλαμάτα αναδεικνύονται σε ιδανικές επιλογές για όλους εσάς που θέλετε να παρατείνετε το καλοκαίρι σας λίγο ακόμη.

Μαρμάρι, Εύβοια

Το Μαρμάρι, συναντάται στη Νότια Εύβοια, αμφιθεατρικά χτισμένο γύρω από έναν όμορφο κόλπο, ακριβώς απέναντι από την Ραφήνα, ενώ το όνομά του παραπέμπει στα πλούσια πετρώματα της ευρύτερης περιοχής, καθώς οι κάτοικοί του τα παλαιότρα χρόνια ασχολούνταν ως επί το πλείστον με την επεξεργασία και εξαγωγή πετρωμάτων μαρμάρου και σχιστόλιθου.

Το ήσυχο ψαροχώρι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, κυρίως από την Αθήνα, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που το επιλέγουν και για τις φθινοπωρινές εξορμήσεις τους, καθώς προσφέρει μια μοναδική εμπειρία.

Η περιοχή διαθέτει ονειρικές παραλίες που παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς, όπως εκείνη της Μεγάλης Άμμου με την χαρακτηριστική εικόνα της χρυσαφένιας αμμόγλωσσας.

Τζια

Με μεγάλο ατού της το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα -το ταξίδι από το Λαύριο διαρκεί μόλις μία ώρα- η Κέα, γνωστή και ως Τζια, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων, και όχι μόνο, και ιδιαιτέρως όσων διαθέτουν ιστιοπλοϊκό ή φουσκωτό σκάφος.

Με ιδιαίτερα κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, προσελκύει τους επισκέπτες της σαν άλλη σειρήνα κοντά της έτσι ώστε να απολαύσουν το τελευταίο καλοκαιρινό τριήμερο στα όμορφα μέρη της. Βόλτες στην Ιουλίδα, λοιπόν, τη Χώρα και πιο γραφικό κομμάτι του νησιού, ψαροφαγία στο παραθαλάσσιο Βουρκάρι -εδώ αράζουν και τα περισσότερα ιστιοπλοϊκά που καταπλέουν στο νησί-, μακροβούτια στα καταγάλανα νερά των ακτών της –οι πιο φημισμένες είναι το Γιαλισκάρι, ο Οτζιάς, οι Ποιήσσες, ο Κούνδουρος και η Καρθαία– συνθέτουν το καρουζέλ εμπειριών που βιώνει ο επισκέπτης του νησιού.

Καλαμάτα

Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολύ τα πάνω της, αποτελώντας δημοφιλή προορισμό της Πελοποννήσου για τους weekenders της Αθήνας και όχι μόνο. Η Καλαμάτα είναι μια ζωντανή πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλες μεγαλουπόλεις της Ελλάδας. Έχοντας την ως ορμητήριο θα επισκεφτείτε και θα ανακαλύψετε από κοντά την ιδιαιτερότητα της Μεσσηνιακής Μάνης – απαραίτητες στάσεις η Στούπα και η Καρδαμύλη, όπου θα απολαύσετε και δροσιστικές βουτιές στις αντίστοιχες παραλίες τους.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις κοντινές στην πόλη ακρογιαλιές (Βέργα, Μικρή Μαντίνεια, Ακρογιάλι Αβίας, Σάντοβα) αλλά και εκείνη που βρίσκεται μέσα στην πόλη! Απαραίτητη στάση για φρέσκο ψάρι στο γραφικό ψαροχώρι των Κιτριών.