Ταξίδια στην θάλασσα μόνο για… λίγους και «εκλεκτούς» υπόσχονται οι επενδυτές του μεγαλύτερου σούπερ γιοτ στον κόσμο «Somnia».

Όπως αναφέρει η Daily Mail το κρουαζιερόπλοιο που θα σαλπάρει το 2024, προσφέρει προς πώληση 39 υπερ-πολυτελή διαμερίσματα με τιμές που ξεκινούν από 9,5 εκατ. ευρώ.

Οι 39 «επίλεκτοι» θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τους ωκεανούς σε μια πλωτή πολιτεία με ένα σκάφος 220 μέτρων που αποτελείται από έξι καταστρώματα. Μάλιστα η κάθε καμπίνα θα διαθέτει προσωπική κουζίνα, γυμναστήριο χώρους τραπεζαρίας αλλά και βιβλιοθήκη.

Μάλιστα ο προϋπολογισμός του «Somnia» φτάνει στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Επικεφαλής του σχεδίου είναι ο Καρλ Λε Σεφ, Αμερικανός εκατομμυριούχος, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης τη Somnio Global, ενός ομίλου ανάπτυξης βιώσιμων τεχνολογιών.

Ωστόσο η κρίση της πανδημίας που έδεσε τα κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια για ένα χρόνο κατέστησε εξαιρετικά επισφαλή την επένδυση σε αυτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Carnival, η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, λόγω της περιορισμένης κατά το ήμιση διάθεσης καμπινών, ανέφερε απώλεια 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου.

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων θα αποφασίζουν συλλογικά για ένα ετήσιο δρομολόγιο. Το σκάφος θα έχει κελάρι κρασιού χωρητικότητας 10.000 φιαλών και beach club, ενώ παράλληλα θα φιλοξενεί επιστήμονες για διαλέξεις αλλά και έρευνες σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον.

Εξάλλου, σύμφωνα με την BOAT International, εταιρεία με εξειδίκευση στα σούπερ γιοτ, οι πωλήσεις ιδιωτικών σκαφών ανέβηκαν σε επίπεδα ρεκόρ τον Μάιο, καθώς οι πλούσιοι καταναλωτές αναζητούν τρόπους για να μπορούν να ταξιδέψουν παρά τους περιορισμούς του Covid-19.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.