Πέρα από το γεγονός ότι η Κέρκυρα διαθέτει μια Παλιά Πόλη, στην κυριολεξία κούκλα, που έστω και νοητά ταξιδεύει στη γείτονα Ιταλία, στο αρχοντικό νησί των Φαιάκων ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει και να κολυμπήσει στα νερά πανέμορφων και εντυπωσιακών παραλιών, βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες που θα του μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη.

Μία από αυτές, λοιπόν, θα τις ζήσει στη μεγαλύτερη παραλία της Κέρκυρας, καθώς και μία από τις πιο εντυπωσιακές ολόκληρου του νησιού. Ο λόγος για την παραλία του Χαλικούνα, σε απόσταση 26 χλμ. από το αεροδρόμιο, που συναντάται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού των Φαιάκων.

Απλωμένη για αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο νερό μεταξύ της λίμνης Κορισσίων και του βόρειου Ιονίου, αν την παρατηρήσει κανείς από ψηλά δίνεται η εντύπωση ότι πρόκειται για μια φυσική αμμόγλωσσα που διεισδύει στα νερά της θάλασσας δημιουργώντας εκπληκτικές εικόνες, που σπάνια συναντά κανείς αλλού.

Στην ουσία πρόκειται για μια λωρίδα χρυσαφένιας αμμουδιάς, η οποία μάλιστα αποτελεί και προστατευόμενη περιοχή natura λόγω της εγκύτητάς της με τη λιμνοθάλασσα των Κορισσίων. Για όσους λατρεύουν τη φύση και θέλουν αυτό το καλοκαίρι να εφαρμόσουν στο 100% την κοινωνική αποστασιοποίηση, ο Χαλικούνας αποτελεί σίγουρα ιδανική επιλογή, καθώς η πολυκοσμία εδώ είναι κάτι που πολύ δύσκολα θα συναντήσει κανείς.

Το τοπίο που αντικρίζει κανείς εδώ δεν θυμίζει και πολύ την Κέρκυρα, καθώς τόσο η αγριάδα όσο και η παρθένα εικόνα της φύσης που το χαρακτηρίζει, δημιουργούν εικόνες άπειρου φυσικού κάλλους. Κάκτοι και θίνες ολόγυρα της παραλίας, θυμίζουν περισσότερο… Σαχάρα και λιγότερο τις εικόνες που έχει συνηθίσει κανείς στο υπόλοιπο εύφορο νησί των Φαιάκων.

Ο Χαλικούνας αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ όπως θαλάσσιο σκι, σέρφινγκ και paragliding. Τα νερά βαθαίνουν ομαλά γι’ αυτό και αποτελεί ιδανική επιλογή και για όσους βρίσκονται στο νησί με τις οικογένειές τους. Στα όσα δεν πρέπει να χάσει κανείς όταν βρεθεί εδώ το ονειρικό ηλιοβασίλεμα με τα υπέροχα χρώματα του σούρουπου να βάφουν τον ορίζοντα ακριβώς μπροστά του.

Χαλικούνας – Δείτε τις φωτογραφίες