Μία από τις πιο ακριβές και πολυτελείς εμπειρίες ταξιδιού με τρένο στον κόσμο προσφέρει το Εξπρές του Μαχαραγιά στην Ινδία, με το κόστος ανά βραδιά να ανέρχεται περίπου στα 3.300 δολάρια το άτομο. Έχει βραβευτεί ως «Το κορυφαίο πολυτελές τρένο στον κόσμο» επτά συνεχόμενες φορές στα The World Travel Awards το 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 και 2018. Επιπλέον, έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Specialist Train Operators» στα Reader Choice Travel Award του Conde Nast Traveller το 2011.

Αν και λόγω πραγματικότητας το συγκεκριμένο ταξίδι ίσως να αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, κανείς δεν είπε ότι πρέπει να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε. Το πολυτελές τουριστικό τρένο μεταφέρει τους επιβάτες του στην κομψότητα μιας περασμένης εποχής, διατηρώντας παράλληλα όλες τις σύγχρονες ανέσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν έως 88 άτομα και καλύπτει τέσσερις διαδρομές που περνάνε από περισσότερους από 12 προορισμούς στη βορειοδυτική και κεντρική Ινδία, με επίκεντρο κυρίως το Ρατζαστάν.

Σχεδιασμένο για να αναδημιουργήσει την κομψότητα και τη λατρεία των προσωπικών αμαξών του πρώην Μαχαραγιά, οι εσωτερικοί χώροι του «Εξπρές του Μαχαραγιά» είναι γεμάτοι νοσταλγία, ενώ έχουν σχεδιαστεί με βάση την ινδική βασιλική κληρονομιά.

Οι κατηγορίες των σουιτών χωρίζονται σε deluxe καμπίνες, junior σουίτες και μία προεδρική σουίτα -καταλαμβάνει ένα ολόκληρο βαγόνι τρένου και αποτελείται από καθιστικό και τραπεζαρία σε ξεχωριστούς χώρους, ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με μπάνιο με ντους και μπανιέρα και ένα υπνοδωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια με το δικό του μπάνιο, επίσης- με όλες να περιλαμβάνουν τηλεοράσεις LCD, φιλικές προς το περιβάλλον τουαλέτες, τηλέφωνο, DVD player, internet, ατομικό κλιματισμό και ηλεκτρονικά χρηματοκιβώτια.

Στα δύο βαγόνια του τρένου φιλοξενούνται οι χώροι του εστιατορίου, όπου κανείς απολαμβάνει παραδοσιακά ινδικά πιάτα, καθώς και προτάσεις από την ευρωπαϊκή, την κινέζικη αλλά και διεθνή κουζίνα, ενώ στο Εξπρές του Μαχαραγιά λειτουργεί, επίσης, μπαρ και ένας χώρος lounge με πλούσια βιβλιοθήκη και επιτραπέζια παιχνίδια.

Πέρα από την μοναδική εμπειρία που βιώνει κανείς μέσα στο τρένο, η θέα από τα παράθυρά του στα διάφορα τοπία της Ινδίας, σίγουρα από τις εικόνες που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη.