Το κατάλοιπο της πανδημίας, όταν θα έχουμε ξεμπερδέψει με όλη αυτή την πρωτόγνωρη πραγματικότητα, σίγουρα θα είναι το γεγονός ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση θα έχει εδραιωθεί για τα καλά στη συνείδηση και στην ζωή μας.

Αν και το ταξίδι ακόμη είναι μια αρκετά περίπλοκη υπόθεση, κανείς και τίποτα δεν μας απαγορεύει να κάνουμε μελλοντικά σχέδια για όταν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε όπως πριν την Covid-19 ή να ονειροπολούμε θαυμάζοντας εκπληκτικά τοπία ανά τον κόσμο.

Ένα από αυτά και η, ίσως, πιο prive παραλία που έχετε συναντήσει ποτέ. Ο λόγος για την παραλία Escondida  στο Εθνικό Πάρκο στα νησιά Μαριέτα (Larga και Redonda) στη μεξικανική ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού, η οποία αν την παρατηρήσει κανείς σίγουρα θα του θυμίσει την φυσική πισίνα της Γκιόλας στη Θάσο ή το Μάτι του Διαβόλου στο Άνω Κουφονήσι.

Πρόκειται για μια μυστική ακτή, που είναι γνωστή και ως ακτή της αγάπης, καθώς συναντάται σχεδόν κρυμμένη κάτω από ένα άνοιγμα βράχου. Ένα ευρύ, αμμώδες σπήλαιο με τα γαλάζια νερά του Ειρηνικού να ορμούν στο εσωτερικό του δημιουργούν μία από τις πιο συναρπαστικές εικόνες και ιδιωτικές παραλίες στον κόσμο.

Η κρυφή παραλία είναι αόρατη από το εξωτερικό και είναι προσβάσιμη μόνο μέσω μιας μεγάλης σήραγγας που συνδέει την παραλία με τον Ειρηνικό Ωκεανό. Υπάρχει περίπου χώρος 6 μέτρων πάνω από την επιφάνεια του νερού, έτσι ώστε οι επισκέπτες να φτάσουν στην παραλία κολυμπώντας ή με καγιάκ.

Σύμφωνα με το atlasobscura.com η τρύπα που δημιούργησε την κρυφή παραλία ήταν αποτέλεσμα σκόπιμων βομβαρδισμών, καθώς οι Νήσοι Μαριέτα ήταν ανέκαθεν ακατοίκητοι, καθιστώντας τους ιδανικούς χώρους για στρατιωτικές δοκιμές από την κυβέρνηση του Μεξικού.

Στη δεκαετία του 1960, ο επιστήμονας Jacques Cousteau ηγήθηκε μιας διαμαρτυρίας ενάντια στην επιβλαβή ανθρώπινη δραστηριότητα στα νησιά και το 2005 τα νησιά ονομάστηκαν εθνικό πάρκο, Parque Nacional Islas Marietas, κάνοντας το κολύμπι, το καγιάκ, την ηλιοθεραπεία και άλλες μορφές αναψυχής τη μόνη δραστηριότητα που επιτρέπεται σε αυτά, απαγορεύοντας, παράλληλα, το κυνήγι και το ψάρεμα γύρω από αυτά.

Για να προσεγγίσει κανείς την περιοχή παίρνει κάποιο από τα τουριστικά πλοία που αναχωρούν από την ακτή του Puerto Vallarta, στο Μεξικό και φτάνει στον προορισμό του μετά από μία ώρα.