Εκ πρώτης όψης η λίγο σκοτεινή του εικόνα δημιουργεί ανατριχίλα, αλλά αν την επεξεργαστεί κανείς καλύτερα θα διακρίνει την απίστευτη γοητεία του κάστρου, που δημιουργεί την εντύπωση ότι έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού.

Χτισμένο το 1866, λοιπόν, στο Βέλγιο, το Κάστρο Μιράντα (αργότερα περισσότερο γνωστό ως Noisy Castle), αποτελούσε πολυτελή κατοικία για τους Γάλλους αριστοκράτες κατά την διάρκεια της επανάστασης που έλαβε χώρα στην πατρίδα τους, αλλά μετά από συνεχή αλλαγή χεριών κατά το πέρασμα του χρόνου, το κάποτε ένδοξο κτήμα έχει μετατραπεί σήμερα σε ένα στοιχειωμένο κέλυφος του λαμπρού, παλαιότερα, εαυτού του.

Το κάστρο δημιουργήθηκε αρχικά από την οικογένεια Liedekerke- Beaufort για να αντικαταστήσει το πρώην κάστρο της, από το οποίο έπρεπε να διαφύγουν εξαιτίας των εξαγριωμένων πολιτών της Γαλλίας. Η οικογένεια κατείχε το εντυπωσιακό βικτοριανό παλάτι μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν το κτίριο πέρασε στα χέρια μιας βελγικής σιδηροδρομικής εταιρείας, η οποία μετέτρεψε το ήδη ταλαιπωρημένο κτίριο σε ορφανοτροφείο που ήταν πιθανότατα ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη για να ζει ένα ορφανό παιδί, στην ιστορία των ορφανοτροφείων.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης λειτουργίας του έγινε γνωστό και ως Noisy Castle (Θορυβώδες Κάστρο), λόγω της φασαρίας που κάνανε τα παιδιά. Ωστόσο, το ορφανοτροφείο μεταφέρθηκε από το χώρο το 1980, και αφού το κάστρο παρέμεινε σε ελαφριά χρήση μέχρι το 1991, τελικά εγκαταλείφθηκε.

Από την εγκατάλειψή του και έπειτα, το άλλοτε πολυτελές κάστρο έχει πέσει σε πλήρη ερήμωση και καταστροφή, με τα πλακάκια του δαπέδου να έχουν αφαιρεθεί ή κλαπεί, διάφοροι βάνδαλοι να έχουν κάνει τρύπες στους τοίχους ή να έχουν ανάψει φωτιά στο εσωτερικό του, και, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο ίδιος ο χρόνος απλά έχει κάνει την παρουσία του αισθητή με τη μούχλα και την αποσύνθεση να είναι ορατές σε κάθε γωνιά του πρώην επιβλητικού κάστρου Μιράντα.

Σήμερα, σύμφωνα με το atlasobscura.com, στα ανατριχιαστικά ερείπια του κτιρίου συχνάζουν αστικοί εξερευνητές και κυνηγοί φαντασμάτων που δεν μπορούν να αντισταθούν στη θέαση ενός πρώην ορφανοτροφείου που κάποτε ανήκε σε Γάλλους αριστοκράτες.