Η Κρήτη αδιαμφισβήτητα είναι ένας από τους πιο ευλογημένους τόπους της χώρας. Προικισμένη με επιβλητικούς ορεινούς όγκους, πλούσια βλάστηση, υπέροχα χωριουδάκια και γραφικές πόλεις, και φυσικά κάποιες από τις πιο διάσημες και διεθνώς αναγνωρισμένες παραλίες της Ελλάδας, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο ντόπιων, όσο και ξένων ταξιδιωτών.

Ανάμεσα στις πιο άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά εξίσου όμορφες και εντυπωσιακές παραλίες της και μία στην πλευρά του Λιβυκού πελάγους, με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που την καθιστά σχεδόν μοναδική στο είδος της. Ο λόγος για την ακτή Άργιλος, πολύ κοντά στο Γεροντόλακκο της Σητείας, η οποία κρύβει σε όλο της το μήκος το απόλυτο μυστικό ευεξίας.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ακρογιαλιά με χρυσαφένια αμμουδιά και βότσαλα, ένα επιβλητικό πέτρινο φυσικό σκηνικό ολόγυρά της και τα κρυστάλλινα νερά του πελάγους να μαγεύουν τους πάντες. Στην ουσία πρόκειται για έναν μικρό κόλπο με ένα απόκοσμο τοπίο, σε απόσταση 47 χλμ. από την πόλη της Σητείας, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Αυτό, ωστόσο, που υπονοεί το όνομά της, αποκαλύπτει και όλη την ουσία της. Στην συγκεκριμένη ακτή, λοιπόν, οι επισκέπτες βιώνουν μια μοναδική εμπειρία, λόγω του γεγονότος ότι στο έδαφός της συναντώνται ποσότητες άργιλου. Τα μικρά κομμάτια άργιλου που βρίσκονται στην άμμο δίνουν την ευκαιρία στους λουόμενους να απολαύσουν ένα φυσικό σπα- αμμόλουτρου και μασάζ. Μια εμπειρία, δηλαδή, άνευ προηγουμένου, καθώς ο άργιλος λειτουργεί ως καθαριστικό των νεκρών κυττάρων για το δέρμα, αφήνοντάς το λαμπερό και λείο.

Πρόκειται για μία από τις πιο απομονωμένες περιοχές του νησιού και για να την προσεγγίσει κανείς παίρνει το δρόμο που συνδέει τη Σητεία (και την Ιεράπετρα) με τη Ζίρο. Απολαύστε μια «πτήση» πάνω από αυτήν τη μοναδική παραλία μέσα από τα πλάνα του youtuber haanity.