Το αποκαλούν Ρολόι της Ανάπλασης και το σίγουρο είναι ότι έδωσε νέα πνοή στην πόλη της Δράμας. Αποτελεί τρανό παράδειγμα ότι μπορεί τα αρχαία ή απλώς παλαιά αξιοθέατα μιας πόλης να είναι κλασικές αξίες αλλά οι σύγχρονοι καλλιτέχνες αφήνουν επίσης το αποτύπωμά τους.

Και το γιγάντιο Ρολόι της Δράμας, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, είναι ένα από αυτά που σίγουρα θα παρατηρήσεις αν βρεθείς εκεί ενώ οι εικόνες από ψηλά είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές. Το σχέδιο σε συνδυασμό με τον καταπράσινο περίγυρο, σε ταξιδεύουν έστω και από τις φωτογραφίες στην βόρεια Ελλάδα και στη Δράμα, σε εκείνη τη γωνιά της Μακεδονίας που έχει πολλά και όμορφα κρυμμένα μυστικά!

Το εντυπωσιακό Ρολόι της Δράμας που όταν το βλέπεις από ψηλά σε αφήνει άφωνο

Το Ρολόι της Ανάπλασης είναι ένα δημιούργημα του Νικόλαου Τρίμη το οποίο εδώ και λίγες μόνο μέρες βρίσκεται στην περιοχή της Ανάπλασης της πόλης και πλαισιώνεται από πολύχρωμα λουλούδια. Και αν το χειμώνα οι εικόνες είναι εντυπωσιακές, αρκεί να σκεφτεί κανείς το χάρμα οφθαλμών που θα αντικρίσει σε εκείνο το σημείο. Καθώς κάθεσαι σε ένα από τα παγκάκια της πλατείας, μπορείς να θαυμάσεις το γιγάντιο ρολόι το οποίο είναι δείγμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Αλλά αν το κοιτάς από ψηλά με εικόνες από drone ή από κάποιο γειτονικό κτήριο, το θέαμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Είναι το λεγόμενο… ρολόι του ουρανού όπως έσπευσαν αρκετοί να το χαρακτηρίσουν και όχι άδικα. Αποτελεί σίγουρα ένα από τα αξιοθέατα που σου προτείνουμε από εδώ και πέρα να επισκεφθείς στη Δράμα αν βρεθείς εκεί, μαζί με τα υπόλοιπα. Το επίγειο ρολόι έχει διάμετρο περίπου 6 μέτρων και βρίσκεται πολύ κοντά στο άγαλμα της Νίκης.

Οι ομορφιές της Δράμας που σε κερδίζουν από την πρώτη επίσκεψη

Η Δράμα είναι η χαρακτηριστική περίπτωση της πόλης που δεν περιμένεις ότι θα δεις τόσες πολλές ομορφιές μαζεμένες σε ένα μέρος. Ένα από αυτά είναι ο Αγγίτης ποταμός που κινείται ανάμεσα στους νομούς Δράμας και Σερρών σε μια πανέμορφη διαδρομή παρθένας φύσης. Επίσης στη Δράμα βρίσκεται και το παλαιότερο εν ενεργεία μοναστήρι της Ευρώπης. Ο λόγος για την Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης. Πρόκειται για μια μονή με τεράστια ιστορική παράδοση, η οποία κατάφερε, παρά τα όσα υπέστη να επιβιώσει.