Ο Παρνασσός είναι το αγαπημένο βουνό των Αθηναίων και διάσημος χειμερινός προορισμός. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα τζάκια καπνίζουν και οι επισκέπτες περπατούν στα σοκάκια των γραφικών χωριών ανάμεσα σε μυρωδιές που μυρίζουν ζεστασιά και χειμώνα. Εκτός όμως από τα χιόνια, τα ορεινά χωριά και τις κορυφές του, ο Παρνασσός έχει και μια άλλη πλευρά πιο… θαλασσινή.

Εξίσου γραφική και όμορφη που αξίζει να την ανακαλύψεις οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να περάσεις μερικά ήσυχα 24ωρα εκεί. Ο λόγος, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, για τη «θάλασσα του Παρνασσού» όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τον οικισμό της Αντίκυρας. Ένα γραφικό ψαροχώρι που αν το κοιτάξεις από ψηλά, μπορεί να σου θυμίζει και νορβηγικό φιόρδ. Μοναδική ομορφιά και αισθητική σε μια άγνωστη σε πολλούς γωνιά της Βοιωτίας. Εκεί, στους πρόποδες του Παρνασσού.

Η «θάλασσα του Παρνασσού» που σε μαγεύει όλες τις εποχές

Η Αντίκυρα είναι ένα κλασικό ψαροχώρι, ή ας πούμε καλύτερα κωμόπολη η οποία συνδυάζει με πολύ επιτυχημένο τρόπο το μοντέρνο με το κλασικό, την παλιότερη και πιο σύγχρονη ιστορία. Και φυσικά δίνει άλλη πνοή και άλλο ύφος στον Παρνασσό. Γιατί μπορεί να έχεις συνηθίσει το βουνό με τα χιόνια του και τα ορεινά χωριά του, αλλά στην Αντίκυρα τα πράγματα γίνονται πιο γλυκά και ήρεμα. Θα ‘ναι φαίνεται ο αέρας της θαλασσινής αύρας που δίνει αυτή την αίσθηση και την εξαπλώνει σε όλο το βουνό.

Η Αντίκυρα απέχει λιγότερο από 30 χιλιόμετρα από την Αράχωβα και σε μαγεύει όλες τις εποχές του χρόνου. Και μπορεί να είναι περισσότερο καλοκαιρινός προορισμός, ειδικά για τις δύο πλαζ της, ωστόσο όσοι την επισκέπτονται και άλλες εποχές του χρόνου, έχουν κάτι καλό να πουν. Γιατί στην ουσία δεν πρόκειται για έναν κοινό παραθαλάσσιο οικισμό αλλά για την… επέκταση του Παρνασσού μέσα στη θάλασσα. Εκεί νομίζεις ότι βλέπεις το καθέπτισμα των βουνών και των κορυφών. Και αν βρεθείς εκεί καλοκαίρι ξέρεις ότι κολυμπάς στα… χιόνια του χειμώνα. Και αν βρεθείς χειμώνα στο βουνό, βλέπεις τα νερά της θάλασσας, μπροστά σου… παγωμένα.

Με την πρώτη ευκαιρία που θα μπορέσεις να κάνεις μια εκδρομή κοντά στην Αττική, η Αντίκυρα πρέπει να είναι μια από τις επιλογές σου. Η «θάλασσα του Παρνασσού» σε μαγεύει όλες τις εποχές και αξίζει να την γνωρίσεις από κοντά…

Μέχρι να πας, πάρε μια γεύση από το κανάλι Tasos Fotakis DroneWorks του Youtube…