Όταν ξεκινάς την απόδρασή σου προς την Πελοπόννησο, το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψεις με τις καλύτερες εντυπώσεις όπου κι αν επιλέξεις να κάνεις την εκδρομή σου. Είτε πας για μονοήμερη είτε για σαββατοκύριακο, έχεις πολλές επιλογές ανάλογα με τα γούστα σου.

Μια από τις αγαπημένες και ασφαλείς επιλογές ξεκινώντας από την Αθήνα είναι σίγουρα, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, η Βυτίνα. Ένας κοντινός προορισμός που θα σου προσφέρει συγκινήσεις, ωραία τοπία, αξιοθέατα και καλό φαγητό. Όλα όσα θες, δηλαδή, για να περάσεις καλά στην εκδρομή σου. Μια από τις όμορφες σύντομες από την Αθήνα αποδράσεις που θα επαναλάβεις σίγουρα και στο μέλλον.

Βυτίνα: Απόδραση στη γραφική της Πελοποννήσου

Η Βυτίνα είναι η γραφική γωνιά της Πελοποννήσου που αποτελεί και πολύ δημοφιλή ορεινό προορισμό. Και για το φθινόπωρο και για τον χειμώνα. Χτισμένη στα 1.000 μέτρα υψόμετρο, η γραφική του Μαινάλου σε περιμένει για να περάσεις χαλαρές στιγμές κοντά στη φύση αλλά όχι πολύ μακριά από την Αθήνα. Δε θα χρειαστείς, δηλαδή, ούτε πολύ χρόνο αλλά ούτε και πολλά χρήματα. Είναι ένα γραφικό και τουριστικό χωριό του Μαινάλου που μπορείς να πας ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή.

Θα καταλάβεις γιατί αυτό το μέρος έχει μπει στην καρδιά μας από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί. Με το που θα παρκάρεις το αυτοκίνητο και θα αρχίσεις το περπάτημα στα γραφικά καλντερίμια. Φύση και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική δένουν αρμονικά σε αυτό το όμορφο μέρος της Πελοποννήσου και της Ελλάδας. Στο κουκλίστικο αυτό χωριό της Αρκαδίας θα κάνεις μια από τις σύντομες αποδράσεις που θα θυμάσαι για καιρό.

Θα μείνεις σε ένα από τα πέτρινα συνήθως διώροφα καταλύματα και θα περπατήσεις στο «Δρόµο της Αγάπης»! Ειδικά το φθινόπωρο η εικόνα εκεί θα σε μαγέψει. Πρόκειται για έναν δρόμο-αξιοθέατο στην είσοδο της Βυτίνας. Είναι ένας δεντροσκέπαστος δρόμος με σφενδάµια και πλάτανους. Εκεί ετοιμάσου για πολλές φωτογραφίες που μπορεί να στολίσει ακόμη και τον τοίχου του σπιτιού σου. Είχες σκεφτεί καλύτερο φόντο;

Παρόλο που είσαι σε ένα γενικώς τουριστικό μέρος, η ανάπτυξη δεν έχει εμποδίσει τους επισκέπτες να ζουν την χαλαρή και σε πιο αργούς ρυθμούς καθημερινότητα. Καστανιές, πεύκα και έλατα συμπληρώνουν το σκηνικό και οι φιλόξενοι κάτοικοι φροντίζουν να μάθεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες γι’ αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας. Από πρακτικής άποψης, όσον αφορά τη διαμονή σου, αυτή είναι εγγυημένα άνετα. Θα βρεις πολύ περιποιημένα καταλύματα, εστιατόρια με τοπικές συνταγές και καλό κρέας και προσεγμένα καφέ για χαλάρωση.

Μην ξεχάσεις

Μην φύγεις από τη Βυτίνα χωρίς τις απαραίτητες προμήθειες. Πάρε για την επιστροφή καρύδια, χειροποίητα ζυμαρικά και φυσικά το φημισμένο μέλι Ελάτης Μαινάλου. Αν θες και κάτι διακοσμητικό για το σπίτι, στη Βυτίνα θα βρεις τα διάσημα ξυλόγλυπτα των τοπικών καλλιτεχνών.
Πέρνα μια βόλτα από τα Κόκκινα Πιθάρια που βρίσκονται στο κέντρο του χωριού. Σε αυτό το πέτρινο εστιατόριο με την ξύλινη οροφή και το τζάκι θα δοκιμάσεις παραδοσιακές και γευστικές συνταγές.
Η Βυτίνα είναι μια από τις σύντομες αποδράσεις που θα επιλέγεις συχνά να πας έστω μια φορά…