Το φθινόπωρο είναι η εποχή που νοσταλγείς το καλοκαίρι και έτσι αυξάνεται η όρεξή σου για εκδρομές στα πέριξ. Και η Εύβοια είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για μονοήμερη εκδρομή ή και για σαββατοκύριακο. Τα λίγο πιο ορεινά χωριά της σε περιμένουν για να περάσεις καλά και να εξερευνήσεις μια άλλη πλευρά της, διαφορετική από την καλοκαιρινή. Ένα τέτοιο όμορφο χωριό στην Εύβοια είναι ο Δρυμώνας με τους φημισμένους καταρράκτες του.

Το χωριό της Εύβοιας που σε καλεί να το εξερευνήσεις το σαββατοκύριακο

Το χωριό Δρυμώνας στη Βόρεια Εύβοια, είναι γνωστός και αγαπημένος προορισμός για εκδρομές μακριά από την Αθήνα. Εκτός από τη μονή του Οσίου Δαυίδ είναι επίσης γνωστό και για τους πανέμορφους καταρράκτες του ποταμού Σηπιά. Τους εντυπωσιακούς και περίφημους καταρράκτες θα τους βρεις ανάμεσα στα χωριά Κερασιά και Δρυμώνα σε υψόμετρο 620 μέτρων. Το μοναδικό θέαμα συμπληρώνουν οι καταρράκτες που πέφτουν από ύψος 15 μέτρων. Το σκηνικό είναι βέβαια καταπράσινο καθώς οι καταρράκτες πλαισιώνονται από μαύρα πεύκα και πυκνή βλάστηση. Τι καλύτερο από έναν τέτοιο προορισμό για την εξόρμηση του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου.

Ακόμη και η διαδρομή που θα κάνεις για να φτάσεις στους καταρράκτες του Δρυμώνα είναι πανέμορφη. Θα δεις ένα γεμάτο από βλάστηση περιβάλλον που θα σε γαληνέψει και θα σε χαλαρώσει.

Ο Δρυμώνας και η ιστορία του

Υπάρχουν δύο εκδοχές για το πώς πήρε η περιοχή του Δρυμώνα το όνομά της. Κατά μία εκδοχή σε αυτό το όνομα οδήγησε το πυκνό δάσος από δρυς, δηλαδή τις πανέμορφες βελανιδιές που το περιβάλλει. Υπάρχει, ωστόσο και μια άλλη εκδοχή η οποία στηρίζεται στο δριμύ ψύχος που επικρατεί στη περιοχή τους χειμερινούς μήνες.

Μια φθινοπωρινή βόλτα στην περιοχή είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Πηγαίνοντας για τους καταρράκτες κάνε μια στάση στο ξύλινο περίπτερο όπου υπάρχει μικρή έκθεση τοπικών φυτών καθώς και απολιθωμάτων που έχουν βρεθεί στη περιοχή.

Ο ίδιος ο ποταμός Σηπιάς δημιουργεί ένα μαγευτικό θέαμα που θα σε καθηλώσει και σίγουρα θα… γεμίσει τη μνήμη του κινητού σου. Υπάρχει, εξάλλου, καλύτερο φόντο από αυτό που δημιουργούν οι καταρράκτες;  Το νερό τους τρέχει με ορμή σε μια κρυστάλλινη λίμνη κυκλωμένη από βράχια και δάσος. Πρόκειται για μια σπάνια από οικολογικής αξίας λίμνη. Κι αυτό χάρη στο πυκνό ελατοδάσος που την περιβάλλει σε συνδυασμό με τα μοναδικής ομορφιάς μαύρα πεύκα.

Εύβοια: Ιδανικός προορισμός για εξόρμηση

Μπορείς επίσης να συνδυάσεις τη διαμονή σου και σε άλλα χωριά όπως είναι οι Ροβιές ή ο Άγιος. Αυτή την εποχή, μάλιστα, τα χρυσοκίτρινα φύλλα θα δώσουν άλλο χρώμα στην εκδρομή σας και θα σας γεμίσουν όμορφες εικόνες. Για να δεις πώς ακριβώς θα πας στον Δρυμώνα μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ

πηγή: exploringgreece.tv