Ενώ τα μπάνια στη θάλασσα φτάνουν σιγά – σιγά στο τέλος τους, οι φθινοπωρινές εκδρομές γίνονται όλο και πιο δελεαστικές. Και η Αττική προσφέρεται για αποδράσεις πιο κοντινές ή πιο μακρινές. Ό,τι τύπος εκδρομέα και αν είσαι, σίγουρα θα βρεις τον τρόπο να περάσεις καλά σε έναν από τους κοντινούς και όμορφους προορισμούς για μονοήμερη. Tο exploringgreece.tv δίνει μερικές ιδέες για μονοήμερες κοντά στην Αθήνα για να περάσεις καλά και να υποδεχθείς τον χειμώνα πιο χαλαρά.

Ναύπλιο

Η σταθερή αξία που θα σε βγάλει πάντα ασπροπρόσωπο. Το Ναύπλιο είναι ο κοντινός προορισμός που επιλέγεις ξανά και ξανά για τη μονοήμερή σου. Είναι μια πανέμορφη πόλη που σου προσφέρει τα πάντα για να περάσεις καλά από το πρωί μέχρι να δύσει ο ήλιος. Θα πιεις τον καφέ σου σε μια γραφική πλατεία και θα κάνεις βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου για να θαυμάσεις τα νεοκλασικά κτήρια, τα μνημεία και τα αγάλματα.

Και φυσικά θα καταλήξεις για φαγητό σε ένα από τα πολλά και όμορφα ταβερνάκια της πόλης. Γυρνάς πίσω στην Αθήνα με γεμάτες μπαταρίες και όμορφες εικόνες και γεύσεις.

Πάρνηθα

Η Πάρνηθα αποτελεί την κλασική κυριακάτικη βόλτα στην Αττική που όλοι αγαπούν. Θα περάσεις μια μέρα γεμάτη εξερεύνηση στα μικρά δάση, θα μιλήσετε με τα παιδιά για τα δέντρα και τα ζώα που βρίσκονται εκεί θα γεμίσετε τα πνευμόνια σας καθαρό αέρα. Μην χάσετε την ευκαιρία να οργανώσετε οικογενειακώς πεζοπορίες στα διάφορα μονοπάτια. Η Πάρνηθα είναι το ιδανικό μέρος για να περάσεις την τελευταία ή για άλλους πρώτη μέρα της εβδομάδας. Στα συν αυτής της επιλογής είναι ότι η Πάρνηθα αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου καθώς πάντα μπορείς να δεις και να κάνεις κάτι διαφορετικό. Το κοινό είναι ένα: Ότι έρχεσαι κοντά με τη φύση!

Λαύριο

Αν θες λίγη ακόμη αύρα από τη θάλασσα αλλά δε θες να απομακρυνθείς πολύ και δεν νιώθεις και απαραίτητη την ανάγκη να κάνεις μια βουτιά, τότε το Λαύριο σε περιμένει. Είναι ιδανικός προορισμός για την χαλαρή απόδραση της τελευταίας στιγμής που θα σου γεμίσει τις μπαταρίες και θα σε χαλαρώσει. Η περιοχή ξεχωρίζει για τα νεοκλασικά της αλλά και για τις ταβέρνες με το φρέσκο ψάρι της. Κινείται σε χαλαρούς ρυθμούς, δε θα συναντήσεις πολυκοσμία και θα βρεις λογικές τιμές όπου κι αν επιλέξεις να κάτσεις. Και φυσικά το μάτι σου θα χορτάσει θάλασσα.

Πεντέλη

Ή αλλιώς το βουνό της διπλανής πόρτας. Η κυριακάτικη βόλτα στην Πεντέλη είναι μια all time classic επιλογή την οποία δε μετανιώνεις ποτέ. Γιατί να επιλέξεις την Πεντέλη; Γιατί θα κάνεις τους περιπάτους σου, θα γεμίσουν τα πνευμόνια σου καθαρό αέρα, θα εξερευνήσεις μονοπάτια και θα απολαύσεις όμορφη θέα. Στο τέλος μπορείς να καταλήξεις στις πλατείες της Νέας ή της Παλιάς Πεντέλης για καφέ και φαγητό. Η Πεντέλη είναι πολύ κοντά ακόμη και από το κέντρο της Αθήνας αφού θες κάπου μισή ώρα για να φτάσεις.

Οι μονοήμερες κοντά στην Αθήνα το φθινόπωρο είναι η καλύτερη επιλογή για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να περάσεις μερικές χαλαρές στιγμές!