Ένας από τους πλέον ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, το Μαρακές με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και την εντυπωσιακή πολιτιστική κληρονομιά, αναδεικνύεται και σε αγαπημένο γαστρονομικό προορισμό των foodies ανά τον πλανήτη.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κουζίνες του κόσμου, επηρεασμένη από την Γαλλία, την Ανδαλουσία στην Ισπανία και την Αραβία, που ισορροπεί ανάμεσα στα αρώματα από αμέτρητα μπαχαρικά και τους ενδιαφέροντες συνδυασμούς διαφόρων γεύσεων είναι αυτή του Μαρόκου, η οποία συναντάται σε όλα τα εστιατόρια της πόλης.

Από τα πιο χαρακτηριστικά της πιάτα το ταζίν –οφείλει την ονομασία του στο σκεύος σε σχήμα κώνου όπου σιγομαγειρεύεται το κρέας, αρνί ή κοτόπουλο, με το πλιγούρι για αρκετές ώρες– ενώ στα επιπλέον συνοδευτικά και μυρωδικά το σκόρδο, το κρεμμύδι, ο μαϊντανός και ο δυόσμος, τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί.

Για μια… εκ βαθέων γνωριμία με την τοπική κουζίνα, ωστόσο, η δοκιμή των briouat (πιτάκι γεμιστό με κοτόπουλο), της harira (κρεατόσουπα με κόκκινη φακή), καθώς και των merguez (πικάντικα λουκάνικα) στα εκ των ουκ άνευ.

Φυσικά, ένα γεύμα στο Μαρακές δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένο αν δεν κλείσει με το κλασικό μαροκινό τσάι με μέντα.

Τέλος, για μια πιο casual γευστική εμπειρία οι street food προτάσεις στην διάσημη και πολυσύχναστη πλατεία Τζεμάα Ελ Φνα θα γίνουν σίγουρα σημείο αναφοράς σας. Μικροπωλητές και οι πλανόδιοι μάγειρες ετοιμάζουν τοπικές νοστιμιές, όπως ψητά ψάρια, κρέατα, μέχρι και κεφαλάκια αρνιού ή μαγειρευτά σαλιγκάρια.