Το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει, ακόμη και για όσους έχουν επιστρέψει από τις καλοκαιρινές τους άδειες και τα υπέροχα ελληνικά νησιά.

Τρεις ωραίες παραλίες σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα υπενθυμίζουν ότι μπορούμε να απολαύσουμε δροσιστικές βουτιές σε ωραία νερά, ακόμη κι αν βρισκόμαστε στο κλεινόν άστυ.

Ηραίο, Κορινθία

Πολύ κοντά στην Αθήνα και δίπλα, σχεδόν, στο Λουτράκι βρίσκεται ακόμη μία μυστική παραλία την οποία αξίζει να ανακαλύψετε για την μοναδική εμπειρία που προσφέρει. Πρόκειται για το Ηραίο Περαχώρας, όπου απολαμβάνετε τις βουτιές σας δίπλα ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, ο οποίος βρίσκεται πάνω στην ακροθαλασσιά.

Ο χώρος είναι αφιερωμένος στη θεά Ήρα Ακραία και αποτελείται από δύο τμήματα, με το ένα από αυτό που βρίσκεται στο ακρωτήριό του να έχει αναγνωριστεί ως αρχαιολογικός χώρος.

Τσίου

Μία από τις πιο όμορφες, καθαρές αλλά και μυστικές παραλίες της Αττικής συναντάται μόλις 45’ από το κέντρο της Αθήνας και αποτελεί το κρυφό διαμαντάκι της Λαυρεωτικής. Ο λόγος για την παραλία Τσίου, λίγο πριν την πόλη του Λαυρίου, έναν μικρό και γραφικό κολπίσκο τον οποίον για να ανακαλύψετε θα πρέπει να αναζητήσετε μέσω google maps.

Τα κρυστάλλινα, διαυγή νερά, η φυσική σκιά από το βραχώδες τοπίο ολόγυρα και η απίστευτη θέα στο Σαρωνικό στα βασικά χαρακτηριστικά της παραλίας που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και θα σας κάνουν να την επισκεφτείτε.

ΚΑΠΕ Λεγρενά

Λίγο πριν τα Λεγρενά, στο νότιο τμήμα της Αττικής (62 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας) και με κατεύθυνση προς Σούνιο, θα συναντήσετε μία πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Εκεί, θα στρίψετε και θα ακολουθήσετε το χωματόδρομο που θα σας οδηγήσει στην πιο φημισμένη «κρυφή» παραλία της Αττικής. Η αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας κάνουν να πιστέψετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Αιγαίου.

Η ακτή δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τα απολύτως απαραίτητα για μια ημέρα στην παραλία. Συνδυάστε την επίσκεψή σας με μια βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο οποίος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.