Ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5* φιλοξενείται στην παλιά καπναποθήκη Spierer, μία από τις διασημότερες του προηγούμενου αιώνα, στην όμορφη πόλη της Δράμας.

Το ιστορικό κτήριο, που χρονολογείται από το 1924, χτίστηκε από τον Αυστριακό αρχιτέκτονα Konrand von Vilas μετά από εντολή του Ελβετού καπνοβιομήχανου Herman Spierer, ενώ λόγω της επιβλητικότητας που το χαρακτηρίζει ονομάστηκε «Ουρανοξύστης Spierer».

Πρόκειται για ένα διατηρητέο μνημείο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, που απλώνεται σε μια έκταση 7.500 τ.μ. με εντυπωσιακά και επιβλητικά σαλόνια επεξεργασίας και χώρους για την ωρίμανση του καπνού.

Η ανακατασκευή του κτηρίου –φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου 3SK Στυλιανίδης– προκειμένου να φιλοξενήσει το Hydrama Grand Hotel, πραγματοποιήθηκε με σεβασμό στην ιστορία του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε στοιχεία όπως το ξύλο και η πέτρα του 20ου αιώνα. Σύγχρονη αισθητική, μίνιμαλ ιταλικός σχεδιασμός και εντυπωσιακά έργα τέχνης στα όσα χαρακτηρίζουν σήμερα την αισθητική του.

Με στρατηγική τοποθεσία μπροστά στο μαγευτικό υδροβιότοπο της Αγίας Βαρβάρας –ένα από τα καλύτερα 60 πάρκα της Ευρώπης– αδιαμφισβήτητα αποτελεί πόλο έλξης και σημείο αναφοράς για την πόλη.

Το ξενοδοχείο, εκτός από τις πολυτελείς υπηρεσίες και τις σύγχρονες ανέσεις που προσφέρει στους επισκέπτες του, αποτελεί και οινικό προορισμό για τους λάτρεις του κρασιού, καθώς στο απόλυτα ενημερωμένο Warehouse Wine Cellar θα ανακαλύψει κανείς επιλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα οινογευσίας.

Στα όσα κεντρίζουν, επίσης, το ενδιαφέρον το Crystal Cave Spa, ένα υπερσύγχρονο και ταυτόχρονα ατμοσφαιρικό κέντρο ευεξίας με αλατοσπήλαιο από αλάτι Ιμαλαΐων. Στο δυναμικό του συγκαταλέγονται δωμάτια και σουίτες που συνδυάζουν τη διαχρονική πολυτέλεια με το ένδοξο παρελθόν και την απλόχερη ελληνική φιλοξενία. Εστιατόρια, καφέ και μπαρ ολοκληρώνουν το «πακέτο» του 5* ξενοδοχείου.