Πολύ κοντά στα Ηλύσια Πεδία και σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τον Πύργο του Άιφελ και το Grand Palais, το Hotel de Berri, στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, ξεχωρίζει για τον φόρο τιμής που αποτίνει στη σύγχρονη τέχνη.

Πιο συγκεκριμένα εντυπωσιακές αναπαραγωγές διάσημων έργων του Λούβρου κοσμούν τους κοινόχρηστους χώρους, δημιουργώντας την αίσθηση στους πελάτες ότι βρίσκονται σε μουσείο.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από την γαλλική υψηλή ραπτική, ενώ οι ευρύχωρες σουίτες του παραπέμπουν στον τρόπο ζωής της υψηλής κοινωνίας στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η αίσθηση ότι ο πελάτης βρίσκεται σε ένα κομψό, παριζιάνικο αρχοντικό γίνεται παντού αντιληπτή, τόσο από τις πρώτες ύλες που έχουν χρησιμοποιηθεί στο ξενοδοχείο, όσο και από τις διακοσμητικές λεπτομέρειες (animal print υφάσματα, κομψά μάρμαρα, προτομές γλυπτών, μια ενδιαφέρουσα συλλογή έργων τέχνης κ.α.).

Από τα συνολικά 75 δωμάτια τα 35 είναι σουίτες, που περισσότερο δίνουν την εντύπωση ότι ο πελάτης έχει επισκεφτεί ένα πριβέ κλαμπ, παρά ότι βρίσκεται σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Έντονα χρώματα, έπιπλα αντίκες, εντυπωσιακές ταπετσαρίες, στα βασικά χαρακτηριστικά τους με τις περισσότερες από αυτές να κάνουν αναφορές σε διάσημους εκπροσώπους της Παριζιάνικης ελίτ όπως η Coco Chanel.

Το εστιατόριο La Schiap είναι μια γκουρμέ τρατορία που σερβίρει πλούσια πιάτα της κλασικής ιταλικής κουζίνας, ενώ το Bizzaz, το υπέροχο cocktail bar, εκτός από τα εξαιρετικά cocktails «σερβίρει» και εκπληκτική θέα στον 3.000 τ.μ. κήπο του ξενοδοχείου με τα αιωνόβια δέντρα και την πλούσια βλάστηση.

Τιμή: Από 430 ευρώ/ δίκλινο