Μελετώντας περισσότερες από 162 πόλεις παγκοσμίως, η καθιερωμένη εδώ και δέκα χρόνια έρευνα της Mastercard, ανέδειξε τους δέκα πιο δημοφιλείς προορισμούς για το 2018.

Αδιαμφισβήτητη «βασίλισσα» στις επιλογές του κοινού η Ασία, πόλεις της οποίας κατάφεραν να ξεπεράσουν σε επισκεψιμότητα παγκόσμιες, τουριστικές ναυαρχίδες όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης κατάφερε να αφήσει πίσω της δημοφιλείς ευρωπαϊκές μητροπόλεις, όπως το Λονδίνο και το Παρίσι, και να βρεθεί στην κορυφή των προτιμήσεων του ταξιδιωτικού κοινού. Μιλώντας με αριθμούς οι τουρίστες που επέλεξαν τη Μπανγκόκ το 2018 άγγιξαν τα 20 εκατομμύρια!

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία

Από τους πιο κλασικούς, ταξιδιωτικούς προορισμούς, το Λονδίνο πάντα θα συγκαταλέγεται στα ταξίδια που κάποιος πρέπει να πραγματοποιήσει έστω και μία φορά στην ζωή του. Η πόλη που δεν θα σας κάνει να βαρεθείτε ποτέ, προσφέρει εμπειρίες που δεν θα βιώσετε πουθενά αλλού. Γι αυτό και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 19,83 εκατομμύρια επισκέπτες για το 2018!

Παρίσι, Γαλλία

Είναι σχεδόν απίθανο να καταφέρει να αντισταθεί κάποιος στα θέλγητρα του γοητευτικού και υπέρλαμπρου Παρισιού, και να μην το επισκεφτεί έστω και μία φορά. Το ίδιο ισχυρίζονται και οι 17 εκατομμύρια τουρίστες που βρέθηκαν στη λαμπερή γαλλική πρωτεύουσα μέσα στο 2018.

Γνωστό για τα κομψά, boutique ξενοδοχεία και τα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί οι επισκέπτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά την διαμονή τους εδώ ξόδευαν ημερησίως 265 ευρώ!

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Είναι γεγονός ότι το Ντουμπάι δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται ως τουριστικός προορισμός, ξεπερνώντας ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Σπάζοντας το ίδιο το ρεκόρ του ψηλότερου κτηρίου αλλά και δοκιμάζοντας επιτυχώς το πρώτο «ιπτάμενο» ταξί, οι προσπάθειές του φαίνεται να αποδίδουν προσελκύοντας περίπου 16 εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι, μάλιστα, ξόδευαν το ποσό των 475 ευρώ ανά ημέρα.

Σιγκαπούρη, Νοτιοανατολική Ασία

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ασίας που γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουριστών. Εκτός του ότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια παγκοσμίως, ξεχωρίζει για τα μοντέρνα ξενοδοχεία και την street food σκηνή της, η οποία γνωρίζει τεράστια άνθηση. Γι αυτό άλλωστε και την προηγούμενη χρονιά συγκέντρωσε σχεδόν 14 εκατομμύρια επισκέπτες.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, δεν θα μπορούσε να λείπει από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χρονιάς, συγκεντρώνοντας 13 εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Άλλωστε, καμία άλλη πόλη παγκοσμίως δεν διαθέτει αυτήν την ιδιαίτερη αύρα και ενέργεια της Νέας Υόρκης.

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

Μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις παγκοσμίως για το πεντανόστιμο και ιδιαίτερο street food της, ξεχωρίζει, επίσης, για τα πολυτελή ξενοδοχεία διεθνών αλυσίδων που βρίσκονται στα όριά της. Αποτελώντας ιδανικό προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, βρίσκεται στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 12.5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Τόκιο, Ιαπωνία


Η καλύτερη πόλη παγκοσμίως, σύμφωνα με τα βραβεία κοινού του Conde Nast Traveler, το 2018 εκτός του ότι λάνσαρε ένα από τα ταχύτερα τρένα παγκοσμίως, η εστιατορική σκηνή της συγκέντρωσε και τα περισσότερα αστέρια Michelin διεθνώς. Δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί την επισκέφτηκαν περίπου 12 εκατομμύρια τουρίστες.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Παρόλη την πολιτική αστάθεια που σημειώθηκε στη χώρα, περίπου 11 εκατομμύρια τουριστών δεν δίστασαν να επιλέξουν την Κωνσταντινούπολη, ως τον ταξιδιωτικό τους προορισμό.

Η πόλη- ιστορικό σταυροδρόμι πολιτισμού συνεχίζει να προσελκύει επισκέπτες με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της που φέρει εμφανείς επιρροές από τις δύο κορυφαίες αυτοκρατορίες που την κατέκτησαν. Μάλιστα, πρόκειται για την πόλη που αναμένεται το 2019 να σημειώσει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, με μια τουριστική αύξηση της τάξης του 19,7%.

Σεούλ, Νότια Κορέα

Αν και η Νότια Κορέα φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στις αρχές του 2018, η πρωτεύουσά της Σεούλ σημείωσε μικρή πτώση στον αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι άγγιξαν τα 9,5 εκατομμύρια. Ωστόσο, κατάφερε να βρεθεί στη δέκατη θέση στη λίστα των κορυφαίων προορισμών της χρονιάς λόγω της αυξημένης ζήτησης των spa της, καθώς και της ανερχόμενης νυχτερινής σκηνής της.