Υπάρχουν μέρη στην Ευρώπη που γράφουν τέλεια στο φωτογραφικό φακό, χαρίζοντας υπέροχα κλικ στους ταξιδιώτες που θα τα επιλέξουν για μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Όσοι λατρεύουν τα social media, και δη το instagram, θα έχουν παρατηρήσει ήδη κάποιους από τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς να πρωταγωνιστούν σε αυτά και να συγκεντρώνουν αμέτρητα likes.

Απολαύστε υπέροχες φωτογραφίες από έντεκα αγαπημένα σημεία στην Ευρώπη που αιχμαλωτίζονται στο φωτογραφικό φακό και κυριαρχούν στα social media.

Βαλέτα, Μάλτα

Ένα πραγματικό κόσμημα, η πρωτεύουσα της Μάλτας αποτελεί ιδανικό, φυσικό σκηνικό για  τους λάτρεις των ταξιδιών, της φωτογραφίας και των social media. Αυθεντική αύρα μιας άλλης εποχής και ιστορίες με ιππότες, ενισχύουν την ρομαντική ατμόσφαιρα στα γραφικά σοκάκια εντός των τειχών, που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Γνωστό και ως η «Βενετία του Βορρά» και με έντονο το υγρό στοιχείο, το Άμστερνταμ συγκαταλέγεται σε εκείνους τους προορισμούς που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος, έστω και μία φορά στην ζωή του.

Τοπία με ποδηλάτες πάνω στις χαρακτηριστικές γέφυρες, εντυπωσιακά κτήρια μεσαιωνικής, αναγεννησιακής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής αλλά και πολύχρωμα σπίτια στην όχθη των καναλιών της ολλανδικής πρωτεύουσας, αιχμαλωτίζονται σε αμέτρητα φωτογραφικά κλικ.

Ακτή Αμάλφι, Ιταλία

Γεμάτη με γραφικές και πανέμορφες πόλεις, μεταξύ της Τυρρηνικής θάλασσας από τη μία και του βουνού Lattari από την άλλη, η Ακτή Αμάλφι (η περίφημη ιταλική ριβιέρα) αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους (καλοκαιρινούς κυρίως) προορισμούς, που συγκεντρώνει πλήθος τουριστών (και celebrities) με τα φυσικά θέλγητρά της.

Χαρακτηριστικά σημεία της τα πολύχρωμα σπίτια «σκαρφαλωμένα» λες πάνω στους βράχους, oι δαντελωτές ακτές και η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που «αιχμαλωτίζονται» σε ένα μόνο κλικ!

Εδιμβούργο, Σκωτία

Ο επισκέπτης του Εδιμβούργου σαγηνεύεται περπατώντας στους πλακόστρωτους δρόμους με τα παλιά αρχοντικά βαυαρικού ρυθμού, τις πλατείες και τα σιντριβάνια, νιώθοντας ότι βρίσκεται μέσα σε θεατρικό σκηνικό. Κι όμως η πρωτεύουσα της Σκωτίας, είναι 100% αληθινή προσφέροντας εικόνες και τοπία που «γράφουν» υπέροχα στο φωτογραφικό φακό.

Κότορ, Μαυροβούνιο

Από τους πιο αγαπημένους προορισμούς το Κότορ, ξεχωρίζει για τις δαντελωτές ακτές και τα εντυπωσιακά μεσαιωνικά του τείχη. Το σπάνιο στολίδι του Μαυροβουνίου, με τα χαρακτηριστικά πετρόκτιστα κτήρια, τα γραφικά σοκάκια, τα ενετικά παλάτια, την παραμυθένια ατμόσφαιρα και τα τιρκουάζ νερά αποτελεί must visit ανερχόμενο προορισμό.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία

Όσο κι αν διαρκέσει ένα ταξίδι στο Λονδίνο, δεν είναι ποτέ αρκετό. Από τους πιο κλασικούς, ταξιδιωτικούς προορισμούς, διαθέτει μία πολυμορφική προσωπικότητα που απαρτίζεται από ετερόκλητες και διαφορετικές εικόνες από τις διάφορες γειτονιές του.

Το φωτογραφικό άλμπουμ του ταξιδιού στην κοσμοπολίτικη βρετανική πρωτεύουσα, λοιπόν, μπορεί να χαρακτηριστεί πολυπολιτισμικό, όπως και το ίδιο το Λονδίνo άλλωστε, με απεικονίσεις από τους  πολύχρωμους δρόμους στο Notting Hill και τα καλλιτεχνικά στιγμιότυπα στο μποέμ Shoreditc, μέχρι πολυτελή τοπία στην κεντρική Oxford Street και καταπράσινες εικόνες στα πάρκα του.

Παρίσι, Γαλλία

Σε οποιοδήποτε σημείο στην Πόλη του Φωτός κι αν βρεθεί ο επισκέπτης της, ανακαλύπτει και αποθανατίζει και κάτι ενδιαφέρον –από μια ιστορική εκκλησία και μια γκαλερί μοντέρνας τέχνης, μέχρι ένα γουστόζικο bistro ή κάποιο γοητευτικό αξιοθέατο.

Το λαμπερό Παρίσι, λοιπόν, «γράφει» υπέροχα στο φακό, προσφέροντας εικόνες ασύλληπτης ομορφιάς για το φωτογραφικό άλμπουμ του ταξιδιού στην πολυαγαπημένη γαλλική πρωτεύουσα.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Το «μικρό Παρίσι» στην καρδιά της Ευρώπης, όπως είναι γνωστή η Βουδαπέστη, εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη, με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και την πλούσια φυσική ομορφιά που την χαρακτηρίζει.

Η γοητευτική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας προσφέρει αμέτρητες εικόνες με εντυπωσιακά κτήρια αρτ νουβό αρχιτεκτονικής, εστιατόρια και καφέ παραπλεύρως του Δούναβη, τα χαρακτηριστικά ιαματικά λουτρά Szechenyi και το παραμυθένιο κάστρο με την πανοραμική θέα στον πόλη και τα νερά του Δούναβη.

Ρώμη, Ιταλία

Η «Αιώνια Πόλη» ξέρει πολύ καλά πώς να μαγεύει τους επισκέπτες της, γι αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που την επισκέπτονται ξανά και ξανά.

Η γοητευτική Ρώμη, λοιπόν, γεμίζει τον φωτογραφικό φακό και τα social media με εικόνες από γραφικές γειτονιές και εναλλακτικά μουσεία, μέχρι καθιερωμένα κουκλίστικα στέκια και μικρούς θησαυρούς που κάνουν την διαμονή στην ερωτεύσιμη ιταλική πρωτεύουσα πιο αποκαλυπτική και απολαυστική από ποτέ.

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς με φιλόξενους κατοίκους, πλούσια γαστρονομική σκηνή και πολιτιστική κουλτούρα, αισθητική που αποπλανεί τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής και του design και ζωντανούς δρόμους που σφύζουν από ζωή, η Λισαβόνα πρωταγωνιστεί στο φωτογραφικό φακό των ταξιδιωτών.

Σε μία από τις πιο παλιές πόλεις στον κόσμο, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει τα θέλγητρά της, τόσο πεζή, όσο και με το γραφικό τραμ- σημείο αναφοράς των μεταφορικών της μέσων.

Μόσχα, Ρωσία

Μια συναρπαστική πόλη με μεγάλη ιστορία. Αυτή είναι η Μόσχα, οι αντιθέσεις της οποίας χαρίζουν αμέτρητα φωτογραφικά κλικ και αναρτήσεις στα social media. Συνδυάζοντας ιδανικά το μποέμ στυλ με την επιτηδευμένη πολυτέλεια, ένα ταξίδι εδώ αποτελεί πραγματική εμπειρία ζωής.

Από την Κόκκινη Πλατεία, όπου εκτυλίσσεται το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της πόλης (αλλά ολόκληρης της χώρας) μέχρι το μαυσωλείο του Λένιν, τα τείχη του Κρεμλίνου και τα Μπαλέτα Μπολσόι, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με το πραγματικό μεγαλείο της.