Η πόλη του Δον Κιχώτη στην άκρη του γκρεμού

Πολύχρωμα κτίρια και μεσαιωνικοί... ουρανοξύστες στην Κουένκα


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
20:03
21/01/2018
Η πόλη του Δον Κιχώτη στην άκρη του γκρεμού
loading

Χτισμένη πάνω στους βράχους, σε υψόμετρο περίπου 950 μέτρων η «κρεμαστή πόλη» βρίσκεται στην κεντρική Ισπανία και απέχει 170 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη.

Με θέα τα φαράγγια Χούκαρ και Ουέκαρ η πόλη Κουένκα προσφέρει μαγευτική θέα και προσελκύει πλήθος κόσμου κάθε χρόνο.

Τα σπίτια ψήλωναν με τον καιρό γιατί τα οχυρωματικά έργα δεν άφηναν αρκετό χώρο για την επέκταση της πόλης. Στο πέρασμα των χρόνων η πόλη επεκτάθηκε και πέραν των βράχων.

Η μεσαιωνική πόλη χαρακτηρίζεται από τα πολύχρωμα κτίρια της και τα γραφικά στενά της και το οχυρωμένο τμήμα της, χτισμένο από τους Μαυριτανούς, αποτελεί από το 1996 μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον πρώτο γοτθικό καθεδρικό ναό της Ισπανίας και τα ερείπια του αραβικού φρουρίου. Η πόλη έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από τον «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

ΚΟΥΕΝΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

Κουένκα / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για τη Μαδρίτη είναι 3 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας. Από εκεί φτάνει κανείς στη Κουένκα με τρένο σε 2 ώρες περίπου.

ΚΟΥΕΝΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΟΥΕΝΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΟΥΕΝΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΟΥΕΝΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΟΥΕΝΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΟΥΕΝΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΟΥΕΝΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΟΥΕΝΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει