Το μεγαλείο της φύσης αποκαλύπτεται στα απόκρημνα βράχια και τους καταρράκτες του Γκραν Κάνυον στην Αριζόνα.

Το Μεγάλο Φαράγγι σμιλεύτηκε από τον ποταμό Κολοράντο τα τελευταία δύο δισεκατομμύρια χρόνια. Ο ποταμός ξεκινά από τα Βραχώδη Όρη και χύνεται στον Κόλπο του Μεξικού.

Το μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ και έχει αναγνωριστεί ως μνημείο φυσικής ομορφιάς.

Με μήκος 446 χιλιόμετρα, πλάτος μεταξύ 6,5 και 29 χιλιόμετρα και βάθος που φτάνει τα 1,83 χιλιόμετρα είναι μεταξύ των μεγαλύτερων σε εξέλιξη γεωλογικών φαινομένων στη γη.

Όσο αφιλόξενο κι αν φαίνεται για τον άνθρωπο, στην πραγματικότητα μια περιοχή του κατοικείται από ιθαγενείς Αμερικανούς που έχουν δημιουργήσει οικισμούς στο φαράγγι. Η φυλή Havasupai που σημαίνει «οι άνθρωποι των πρασινογάλαζων νερών», είναι η μικρότερη εθνοτική ομάδα Ινδιάνων της Αμερικής. Στο χωριό Supai βρίσκει κανείς από ξενώνα μέχρι ταχυδρομείο και σχολείο.

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει πεζοπορία και rafting στο ποτάμι. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας οι χρωματισμοί που χαρίζει ο ήλιος είναι μοναδικοί, ενώ ιδιαίτερα το ηλιοβασίλεμα κυριαρχούν οι αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

grandkanion

Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον /ΗΠΑ

Διαφορά ώρας: 10 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο ΗΠΑ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,18 δολάρια )

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 16 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα για το Λας Βέγκας μέσω Φρανφούρτης και 18 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Ντένβερ. Από εκεί υπάρχουν πτήσεις για το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΥΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΥΟΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΥΟΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΥΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΥΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΥΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΥΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΥΟΝΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΥΟΝ

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο