Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις της φετινής σεζόν στην Μύκονο, το Wolves of Kitchen στον Ορνό, έρχεται να προσθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση κρεατοφαγίας επιπέδου. Πίσω από την ιδέα των «λύκων της κουζίνας» βρίσκεται ο chef Alsi Sinanaj ο οποίος δημιούργησε έναν χώρο που έλειπε από τον γαστρονομικό χάρτη του νησιού των Ανέμων. Γράφει η Νάντια Μασσαχού Φωτογραφία: Έλενα Ανδρέου Ο χώρος του εστιατορίου βρίσκεται ελάχιστα μέτρα πριν την παραλία  του Ορνού, διακρίνεται για την έθνικ πινελιές στην διακόσμηση που αγαπά τα γήινα χρώματα και τα φυσικά υλικά, ενώ την ίδια ακριβώς φιλοσοφία ακολουθεί και η μουσική που συνήθως είναι ένας ελκυστικός συνδυασμός ηλεκτρονικής house με ήχους της φύσης. 5 Ας προχωρήσουμε όμως στην κουζίνα που είναι και η πρωταγωνίστρια. Το Wolves of Kitchen είναι ένα εστιατόριο με traditional meat cuisine που διακρίνεται για την κορυφαία ξένη και ελληνική πρώτη ύλη, και που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη του νησιού να δοκιμάσει σπάνιες κοπές (όπως flap steak, flank steak, inside skirt, tri-tip steak) και δημιουργικά πιάτα χωρίς φαμβάρες και υπερβολές. Αξίζει να σημειώσω πως τα συνοδευτικά πιάτα είναι εξαιρετικά. 19366603_1542043002472631_8705310886248205485_n Εδώ, το μεσημέρι προτείνεται ένα μενού με πιο casual προτάσεις που αποτελείται από παραδοσιακές πίτες και ενεργειακούς χυμούς, διάφορες παρασκευές με αυγά όπως το cowboys hash και το breakfast plate, το οποίο κάλλιστα μπορείτε να το προτιμήσετε αν αναζητάτε ένα brunch επιπέδου. 2 Παράλληλα «τρέχει» και το lunch dinner menu, με κορυφαίες επιλογές Black Angus από την βραβευμένη φάρμα Creekstone που είναι και μια από τις πλέον διάσημες του πλανήτη, ενώ δεν λείπουν θρυλικά steaks όπως tomahawk, T-bone, porterhouse και prime ribs. Τα κρέατα, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους προμηθεύονται από το Drakoulis Meat. Εκτός από το κρέας υπάρχει επιλογή καθημερινά φρέσκου ψαριού και βασιλικό καβούρι Αλάσκας, ενώ η εναλλακτική κρεμ μπουλέ με μάνγκο είναι ένα από πιο καλοκαιρινά επιδόρπια που δοκιμάσαμε. Η λίστα κρασιού συνδυάζεται ιδανικά με τα κρέατα του μενού. 3 O Alsi εκτός από πολύ ταλαντούχος δείχνει να έχει ένα όραμα γι’ αυτό που κάνει και σίγουρα ακολουθεί μια βαθύτερη φιλοσοφία που βγαίνει σε όλα. Το εστιατόριο μοιάζει «προέκτασή» του, κάτι που επιβεβαιώνει πως εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν chef που ξέρει τι θέλει να δείξει στο κοινό και που θα το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. 4 Στο άμεσο μέλλον –τον Οκτώβριο- θα τον δούμε σε κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης να πρωταγωνιστεί σε μια πρωτοποριακή εκπομπή – ντοκιμαντέρ που θα έχει να κάνει με την φύση και το φαγητό που μπορούμε να δημιουργήσουμε από εκείνη καθώς και την τεχνογνωσία που πρέπει να έχει κάποιος που δεν διαθέτει κανένα σύγχρονο μηχανισμό. Στην ουσία το κοινό θα μυηθεί στον πρωτόγονο τρόπο μαγειρικής και θα μάθει πως αντιδρά κάθε υλικό στις διάφορες τεχνικές μαγειρέματος (πχ τα κάρβουνα). Αναμένουμε, και έως τότε, δίνουμε ραντεβού στον Ορνό. kentriki

Πληροφορίες

Ορνός, Μύκονος Τηλ. 22890 23529 www.wolvesofkitchen.com facebook page: wolvesofkitchen