Εντυπωσιακές φωτογραφίες και η ιστορία μιας συγκλονιστικής βίλας στη Σαντορίνη

Η Villa Ioulia χτίστηκε το 1880 και σήμερα μπορείς να την επιλέξεις για τη διαμονή σου


ΤΑΞΙΔΙΟΔΗΓΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
11:00
30/07/2016
Εντυπωσιακές φωτογραφίες και η ιστορία μιας συγκλονιστικής βίλας στη Σαντορίνη
loading

Στο φιλόξενο και καλλιτεχνικό χωριό του Πύργου στη Σαντορίνη, ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερες βίλες, που ξεπροβάλλουν και κερδίζουν τον επισκέπτη. Ξεφεύγοντας λίγο από τη διάσημη Καλντέρα, η στροφή στα χωριά γίνεται όλο και εντονότερη.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Προσεγμένα project με προσωπικότητα, design που γοητεύει, υπηρεσίες πολλών αστέρων και τιμές που δεν είναι βγαλμένες από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, συνθέτουν ένα ζωντανό παραμύθι διαμονής.

villaioulia1

Όταν όλα τα παραπάνω συναντιούνται και με την ιστορία, τότε αντιλαμβάνεσαι πως έχουμε να κάνουμε με «θησαυρό». Αυτό αισθανθήκαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο ξενάγησής μας στη Villa Ioulia.

Βρίσκεται στο χωριό του Πύργου, δίπλα από τον πολιτιστικό σύλλογο Εστία με εύκολη πρόσβαση και χώρο στάθμευσης ακριβώς δίπλα στη Βίλα. Είναι μοντέρνα και πολυτελής και χτίστηκε στην συνοικία με τις πιο εκλεπτυσμένες βίλες του 19ου αιώνα.

villaioulia3

Χτίστηκε  το 1880 για την ακρίβεια από το Μιχάλη Ζάννο, ένα διάσημο έμπορο από τον Πύργο για μια από τις κόρες του και αποτέλεσε σύμβολο νεοκλασικής βίλας που κυριάρχησε στον κεντρικό δρόμο του οικισμού.

villaioulia2

Η παλιότερη βίλα δυστυχώς κατέρρευσε με το σεισμό του 1956 και αντικαταστάθηκε με μια μικρότερη κατοικία. Μετά από 60 χρόνια, η βίλα-σύμβολο επέστρεψε, μια ανακαινισμένη πολυτελής βίλα που συνδυάζει όλες τις μοντέρνες ανέσεις που κάποιος θα περίμενε να βρει  διαφυλάσσοντας την απίστευτη ιστορία της οικογενειακής κατοικίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει